“STAO JE ISPRED MOJE KUĆE I POČEO DA VIČE, PUCALI SMO I JA I POLICAJAC” – Ispovest komšije koji je preživeo masakr na Cetinju: “Opsovao je ženu i POČEO DA PUCA, brzo je trčao, IMAO NEVEROVATNU SNAGU”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prvo smo čuli tri pucnja, a onda smo ga videli na terasi kuće. Držao je pušku, uz užasan komentar na račun neke ženske osobe, krenuo je u krvavi pohod. Odmah mi je bilo jasno da se zlo sprema.

Ovako je za Pobjedu detalje jezivog krvavog pira Vuka Borilovića (34) na Cetinju opisao komšija Slobodan Vujačić, koji je masakr preživeo “za dlaku”.

Vuk Borilović (34) koji je u petak zavio u crno Cetinje, ali i Crnu Goru, pre krvavog pira izašao je na terasu porodične kuće i počeo da psuje i viče pogrdne reči na račun ženske osobe. Nekoliko minuta pre toga već je upucao dva deteta, dečake stare 11 i 8 godina i njihovu majku Natašu Martinović. Nakon toga krenuo je u krvavi pir niz naselje – ubijao je komšije i sve koji su se našli na ulici ili pokušali da ga zaustave.

Slobodan Vujačić, Borilovićev komšija koji je pukom srećom preživeo masakr za Pobjedu je ispričao kako je uspeo da sačuva živu glavu, ali je naveo i da je teško rekonstruisati šta je ubica sve uradio tih sat vremena.

Nakon što je ubio tri člana porodice Martinović i pozvao Natašinog supruga i oca ubijenih mališana, Miloša, da mu kaže šta je uradio, Borilović je krenuo ka komšijama – porodici Drecun.

– Kada je ubica upao u dom Drecuna, odjeknuli su lelek, kuknjava, vriska i pucnjava. Onda, odjednom zatišje. Mislim da je ušao u ukupno šest kuća. Koga je god zatekao, ubio ga je ili ranio – ispričao je Vujačić.

Kaže da komšije pričaju da jedna od žrtava zločina nije bila u kući kada je Borilović ušao i krenuo da puca.

– Kazali su mi da je iz grada išla prema kući i da su oni pokušali da je spreče, molili je da ne ide gore, jer je bilo jasno da se u naselju zlo događa. Nisu uspeli da je zaustave, rekla im je da joj je sestra sama u kući i da mora da ide, da je ne može samu ostaviti… Što se potom desilo, znamo svi… – kazao je Vujačić.

Kako je dodao, nakon toga, Borilović je krenuo u njegovu kuću!

– Ne znam kada je tačno došao pred moju kuću. Naseljem su se prolamali leleci. Borilović je tada stao na stepenište pred mojom kućom i nešto je vikao, pretećim tonom, gestikulirao je – kaže ovaj Cetinjanin i dodaje da je zajedno sa jednim policajcem, koji je čuvao njegovu kuću, uspeo da otera napadača koji je potom sjurio prema porodici Radunović.

Cetinjanin koji je spasio živu glavu od komšije Borilovića kaže da je njegova porodica spasena zahvaljujući prisebnosti policajca koji je sve vreme bio na terasi njegove kuće.

Trčao je brzo, imao neverovatnu snagu

– Bio je hrabar taj policajac i hvala mu. Bio sam tu sa njim. Nisam se mogao kriti po kući, da mi neko drugi brani dom i porodicu, a ja da se krijem – rekao je Vujačić.

Sagovornik je rekao da kad se sreo oči u oči sa monstrumom, on tada nije bio ranjen.

– Bio je i te kako aktivan. I trčao je veoma brzo, imao je neverovatnu snagu – zaključio je on.

Žena se sa unucima zaključala u kupatilo

Slobodan Vujačić kaže da “ni danas ne može da definiše što je osećao dok je trajala drama”.

– Nisam se uplašio za sebe, ali je užas kad čuješ pucnjave, lelek, jauke, vrisak i očekuješ da će doći i na tvoja vrata, a tu ti je porodica. Užasno je to. Sumanuto je jurio kroz naselje, čas ga vidiš ispred jedne kuće, pa za nekoliko sekundi ispred druge – kaže Vujačić i dodaje:

– Žena plače, unučad su uplašena, ne razumeju što se to desilo. To je strahoviti stres. Bili su zaključani u kupatilu, a onda su se spuštili do moje majke, tu pored nas. Stojiš i u jednom trenutku, dok slušaš lelek i vrisak komšija, gledaš i smrt svoje porodice, kako ti nestaju – priča on.

Kaže da kada su “odbili Borilovićev napad”, da se sjurio dole ka još jednoj porodici.

– Nameravao je i u kuću Radunovića da uleti, ali nije uspeo da prođe – kaže on.

Policija je, kaže, stigla brzo. Ne može im, dodaje, ništa zameriti – uradili su sve što su mogli.

– Kako će oni, “obični” policajci da se bore protiv nekoga ko ima pušku i dobar je strelac. Jedan policajac je dole odmah ranjen, ovaj što je bio na mojoj terasi bio je veoma hrabar i bio nam je velika podrška. Ali to nije bio posao za njih, tu je trebalo da budu specijalci. Policajcima koji su došli ovde ne mogu ništa zameriti. Učinili su što su mogli – ističe Vujačić.

Istraga u toku

Policija i tužilaštvo još istražuju šta je nateralo Vuka Borilovića da naoružan do zuba, u petak popodne, 12. avgusta, prvo upadne u stan svojih podstanara Martinovića i ubije Natašu Martinović (35) i njena dva sina – jedan dečak imao je osam, a drugi 11 godina.

Prema dostupnim informacijama, kada mu je pobio familiju, nazvao je Martinovića i saopštio mu da mu je ubio ženu i decu.

Nastavio je krvavi pohod – upao je u kuću Drecuna i ubio supružnike Dimitrija (78) i Danicu (74) i njihovog sina Rajka (56).

U kući Radunovića ubio je sestre Aleksandru (52) i Milu (51).

Smrtonosne hice ispalio je i u Milana Mitrovića (37), kuma Martinovića koji je iz grada dojurio u Medovinu u nadi da može pomoći kumovoj familiji. Borilović ga je ubio, kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je, takođe, pohitao ne bi li zaustavio sestrića u krvavom pohodu na komšiluk. Borilović ga je, kako su svedočili očevici, hladnokrvno ubio.

Na meti su mu bili i Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), koji se i dalje bori za život, Mileva Ramadanović (76), Darinka Čelebić (88) i Aleksandar Drecun (32) čijeg je oca, dedu i babu ubio. Ranio je i policajca Ljubišu Maksimovića (44) iz Podgorice, koji je sa kolegama došao na intervenciju.

Policija tvrdi da je Borilović sa pucnjavom prestao u 15 sati i 50 minuta, kada ga je neki od metaka koje su ispalili policajci teško ranio. Ali nisu pucali samo policajci. Borilovićev masakr pokušali su da prekinu i građani. Čiji je metak bio koban po njega, još se ne zna.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker