OSUĐEN STUDENT IZ CRNE GORE ZBOG UBISTVA DEVOJKE Ilir dobio 40 godina robije jer je ubio Šejlu nakon raskida

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ilir Đokaj (31), student iz Crne Gore, prvostepeno je osuđen pred Višim sudom u Podgorici na 40 godina zatvora za ubistvo Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana, počinjeno u septembru 2021. godine, na Karabuškom polju u Tuzima.

U pitanju je jedinstvena kazna za tri krivična dela – teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Prvostepenu presudu objavio je predsednik veća, sudija Veljko Radovanović.

On je rekao u obrazloženju presude da je Đokaj iz niskih pobuda i osećaja sebičnosti ubio Šejlu Bakiju.

Šejla je ubijena pred očima svoje porodice: Oca, majke, babe i sestara.

Devetnaestogodišnja devojka se, prema oceni tužilaštva, našla na meti optuženog Đokaja jer je odbijala da obnovi nekoliko meseci ranije prekinutu vanbračnu vezu.

Za to vreme, optuženi Đokaj je proganjao Šejlu, slao poruke preko lažnih profila, pretio, govorio da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

Đokaj je u završnoj reči kazao da kakva god da bude presuda, neće biti veća od one kazne koju je sebi presudio.

  • Šejla će nastaviti da živi kroz moje slike i uspomene. Kad bih mogao da vratim vreme sve bi bilo drugačije, ja bih bio na njenom mestu, a ona bi bila živa. Samo Bog zna istinu o ovome – naveo je Đokaj tada.

Priznao ubistvo pred sudom

Ilir Đokaj je pred sudom priznao ubistvo Šejle. On je rekao da je Šejlu, svoju najveću ljubav, prvi put video ispred gimnazije “25. maj” u Tuzima.

  • Bila je to ljubav na prvi pogled. Krenula je u prvi razred gimnazije. Rekli su joj za mene da sam slikar, ali druge vere – ispričao je Đokaj.

On navodi da njegova vera nije predstavljala problem Šejli, ali jeste njenoj porodici koja se iz tog razloga od samog početka protivila njihovoj vezi.

  • Ona u svom dnevniku piše: ‘Moja će deca slaviti više puta u godini, a ja ću biti srećna. Ja ne marim za njegov krst, jer od kada ga volim on je moja vera’. Počeli smo da se zabavljamo. Dva puta je bežala od kuće kod mene. Prvi put sam je vratio na zahtev njene majke. Drugi put je došla na vrata moje kuće sa malom kesom u kojoj je bila roba. Rekla je da je pobegla od kuće i da želi da živi sa mnom. Bio sam najsrećniji čovek na svetu – priča Đokaj, a prenosi “Pobjeda”.

Iz poštovanja prema Šejli i njenoj ljubavi sa optuženim, porodica Đokaj je prestala da jede svinjsko meso.

Ljubavnu idilu kvarila Šejlina porodica

Ljubavnu idilu je, prema rečima optuženog, kvarila Šejlina porodica koja je slala uvredljive i grube poruke na njegov i račun njegove porodice.

  • Kad bi Šejla otišla da vidi svoje sestre, vraćala bi se vrlo loše raspoložena, plakala je i govorila mi da joj traže da se vrati i da ne sme ni slučajno da ostane trudna. Oduzimao sam se od straha da se to može desiti, a desilo se – moja Šejla mi je rekla da se mora vratiti kući i raskinula sa mnom. Pokušao sam da živim normalno. Moji me nisu dirali, ništa pitali, videli su koliko patim. Ni ja nisam ništa pričao, nisam ni mogao. Mislio sam da ću da poludim, a ni reč nisam izustio – kaže Đokaj.

Međutim, posle nedelju dana sa nepoznatog broja stigla mu je poruka od Šejle u kojoj mu govori da ne može da živi bez njega, nakon čega se mire i počinju da se viđaju tajno.

– Rekla mi je da joj njeni ne daju da ima telefon, da ne sme da izlazi iz kuće bez pratnje, a saznao sam i da ako pregazi njihovu reč, više nikad joj neće dati da vidi sestre. Rekla mi je da pred njima glumi kako joj nije stalo do mene. Ponadao sam se da će naša ljubav pobediti razlike – ispričao je Đokaj.

(Vijesti/Pobjeda)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Milko
Milko
1 mjesec ranije

E sad.malo u spuž na sisanje i duvanje.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Redakcijo jesteli vi na stranu ovoga zlocinca jer ispisaste pola clanka o njegovom kajanju?

Knežević Zoran
Knežević Zoran
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Šta je tražila sa ovim arnautom? Zar joj nije bilo jasno sa kakvim zverima se uhvatila u kolo?

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex