“NEĆU SE LIBITI ŠTO JE DIJETE TU, UBIĆU TE!” Stravični detalji ubistva lijepe Alme: Muž monstrum je godinama zlostavljao, na kraju joj je pucao u potiljak, umrla je DOZIVAJUĆI ĆERKU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Veće Kantonalnog suda u Sarajevu juče je nakon ponovljenog postupka izreklo presudu kojom je Eldin Hodžić ponovo osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici, odnosno ubistva supruge Alme Kadić.

Osim za ovo krivično delo Hodžić je osuđen i za ugrožavanje sigurnosti te krivično delo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posedovanje oružja), piše Avaz.

Prilikom izricanja presude koja je i dalje jedna od najvećih izrečenih za nasilje u porodici, sutkinja Indira Jahić je iznela hronologiju nasilja i zlostavljanja koju je Eldin Hodžićprovodio nad suprugom Almom Kadić.

Zlostavljao je od 2017. godine

Psihički i fizički ju je zlostavljao od 2017. godine. Tako je 18. maja 2017. došao pred kuću u Boljakovom Potoku u 14.30 sati da preuzme njihovu kćerkicu. Napao je Almu udarivši je dlanom po licu. Kada je krenuo da joj zada udarac pesnicom u tome ga je sprečila Almina majka Sevda Kadić.

Istog meseca Opštinski sud mu je izrekao zaštitnu meru zabrane približavanja žrtvi, uhođenja i uznemiravanja u trajanju od šest meseci. To Hodžića , kako je rekla sutkinja Jahić, nije zaustavilo u zlostavljanju.

On je 1. avgusta 2020. godine slao poruku Almi: “Gde si dromfuljo jedna, jesi li se dobro i…….a”.

Sutradan 2. avgusta Opštinski sud Sarajevo mu ponovo izriče meru zabrana približavanja, uhođenja i uznemiravanja žrtve u trajanju od šest meseci.

Ovu meru je prekršio 4. septembra, 2020. godine, zatim 13.14. i 16. septembra 2020. dolazeći pred kuću u Boljakov Potok, uznemiravajući porodicu, pozivajući Almu na telefon brutalno je vređajući : “D…o jedna, j…. ti mater, j…. se za pare”.

Opštinski sud Sarajevo 15. decembra 2020. godine izrekao mu je novčanu kaznu, ali je i pored toga nastavio s fizičkim zlostavljanjem. Tako ju je 15. januara 2021. godine ponovo fizički napao udarivši je pesnicom u glavu. Zbog svega Alma Kadić je 22. januara 2021. godine podnela zahtev za razvod braka.

Nastavio je sa uhođenjem, pratio ju je kad je išla i vraćala se s posla.

Hodžić je 21. aprila 2021. oko 20.30 sati ponovo došao pred kuću u Boljakovom Potoku te ju ponovo gnusno vređao i iznio pretnju da će je ubiti.

“Šta je k…….., jesi li to došla iz j……..Neću se libiti što je dijete tu, ubiću te” zapretio je Hodžić što je na kraju i uradio 4. jula 2021. ispalivši Almi hitac iz pištolja u potiljak.

Ostvarene pretnje

Prema mišljenju veštaka kod Hodžića je uočen poremećaj strukture ličnosti. Utvrdili su da je sklon činjenju krivičnih dela te impulsivnim i ishitrenim reakcijama.

I pored brojnih prijava policiji i Centrima za socijalni rad, sistem nije zaštitio Almu. Hodžić dok nije počinio zločin nijednog dana nije bio u pritvoru.

Majka Sevda Kadić ponovo je juče prilikom izricanja presude morala slušati užasne detalje koji su doveli do ubistva.

Užasni detalji ubistva

Hodžić je 4. jula 2021. u 17.30 sati došao pred kuću u Boljakovom Potoku da preda dete. Prvo je nasrnuo na Sevdu, koju je prskao vodom iz plastičnog pištolja, te zadigao majicu da bi pokazao pištolj koji je imao za pasom.

Potom je Sevdu izvukao ispred kuće i udarao je nogom u predelu nogu i rebara. Uhvatio je i prislonio joj pištolj na slepoočnicu, nakon čega mu je Sevda rekla: “Pucaj, hajde pucaj!“ Alma je bila na stepenicama s telefonom u rukama i povikala: „Pusti mi majku!“ Hodžić je utrčao u kuću, uhvatio Almu za kosu govoreći: „Kur*o, je l’ ti to zoveš policiju, majku ti je**m.“

Odvukao je potom Almu ispred kuće. Držao ju je za kosu i udario je pištoljem po glavi. Dok je bila u polupognutom položaju, zvala je: „Majko, majko!“ Hodžić je potom rekao: „Sad ću te ubiti, j**em ti familiju“ i ispalio Almi hitac u potiljak. Dok je umirala, Alma je izgovarala ime svoje kćerkice.

(Avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex