Napadač mu prijetio smrću: Novinar “Stava” Sanadin Voloder napadnut i otet u Crnoj Gori

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U toku službenog putovanja u Crnu Goru novinar “Stava” Sanadin Voloder je u četvrtak 16. februara, nakon povratka sa Cetinja, oko 23 sata, preživio razbojništvo, otmicu, prijetnju smrću i otuđenje vozila koje je narednog dana policija pronašla zapaljenog, prenosi ovaj mediji.

“Nakon posjete Cetinju, gdje sam radio reportaže za mjesečno izdanje ‘Stava’ i druženja s divnim domaćinima, te potom promocije moje knjige, u povratku se desio nemili događaj. Razbojnik Luka Bojović na silu je ušao u moje vozilo i prisilio me uz prijetnje da ga vozim prema Danilovgradu. Od početka je govorio izrazito povišenim tonom uz upućivanje uvreda, fizičko nasrtanje i razne prijetnje. S obzirom na to da je bio izvan kontrole, pijan, vjerujem i drogiran, a kurpulentnije građe, moja procjena je bila da ne ulazim u fizički kontakt s njim. U jednom trenutku je nazvao nekog svog ‘kuma’ i hvalio se mojim zarobljavanjem. Nakon toga mi je oduzeo naočare, što mi je poprilično otežalo vožnju. Zatim mi je prijetio smrću, ako ga prijavim policiji, te vađenjem ključa u vožnji nakon čega me prisilio da zaustavim vozilo i izađem. S mojim autom se odvezao u nepoznatom smjeru, a narednog dana policija ga je našla zapaljenog”, izjavio je Voloder.

Zahvaljuje se susretljivosti i podršci njegovih prijatelja i poznanika, Islamske zajednice u Crnoj Gori, te profesionalnog odnosa policije i tužilaštva.

“Takođe, ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori i osoblje ambasade se uključilo u slučaj te su izvršili potrebnu proceduru za pasoš koji je izgorio u automobilu. Policija ga je već u petak uhapsila i imao sam s njim susret u policiji”, rekao je Voloder.

Crnogorski mediji su objavili policijsko saopćenje u kojem je ukratko opisan slučaj koji je prijavljen policiji 16. februara.

U saopćenju je navedeno da se Voloder svojim vozilom odvezao ka Podgorici s licem S. Š. (58) i da su se tokom ove vožnje zaustavili na jednom autobuskom stajalištu poslije kružnog toka ka Nikšiću, gdje im je prišla nepoznata osoba koja im je kazalo da idu odatle jer ne mogu tu da se zadržavaju, te je nakon nekog vremena ova osoba ušla u vozilo kod Volodera i naredila mu da isto stavi u pogon i da vozi prema Danilovgradu.

“Tokom vožnje ovo nepoznata osoba je omalovažavala oštećenog. Po dolasku u mjesto Komani tada nepoznati izvršilac je naredio oštećenom da izađe iz vozila, te mu je uputio riječi prijeteće sadržine po njegov život i tijelo, ukoliko bi o ovom događaju bilo šta rekao policiji, nakon čega se udaljio prema Danilovgradu. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su odmah preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, raspisali potragu za navedenim vozilom, s događajem upoznali tužioca, te intenzivnim radom na terenu došli saznanja o identitetu izvršioca. Vozilo je pronađeno zapaljeno i uništeno u mjestu Bajramovica, opština Cetinje”, navedeno je u saopćenju Uprave policije.

Kasnijom policijskom obradom je utvrđeno da je riječ o Luki Bojoviću (18) od ranije poznatog policiji. Bojović je uhapšen i zadržan u pritvoru.

Bojović je iz Danilovgrada i njemu se nakon konsultacija s postupajućim tužiocem na teret stavljaju krivična djela oduzimanje motornog vozila i uništenje i oštećenje tuđe stvari i on je uhapšen, saopćili su iz policije.

Novinar Sanadin Voloder je dežurnoj tužiteljki uložio prigovor jer je izostavljena kvalifikacija “prijetnja smrću”.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.