“KO‘LKO MOŽEŠ DA PRIČAŠ, SAD BI TI VILICU POLOMIO!” Isplivao novi snimak na kom crnogorski policajci maltretiraju Albanca – istraga u toku

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NA FEJSBUK stranici Podgorički vremeplov objavljen je video snimak na kojem navodno crnogorski policajci maltretiraju stranog državljanina.

Albanska alternativa saopštila je da je u pitanju albanski državljanin prof. dr Petraq Miloa, univerzitetski profesor i bivši savetnik za javne finansije i monetarnu politiku premijera Albanije.

Uprava policije utvrđuje šta se dogodilo na graničnom prelazu Sukobin – Murićani nakon što su albanski mediji objavili da su službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretirali albanskog državljanina.

Starešine Regionalnog centra granične policije „Jug” uzeli su izjave od službenika tog graničnog prelaza, a nakon okončanja službenih radnji, znaće se kakve će sankcije biti preduzete protiv policajaca.

Događaj je policiji prijavljen 17. januara ove godine.

Na snimku od 34 sekunde, koji je objavljen u medijima i na društvenim mrežama, vidi se grubo maltretiranje čoveka, koji je sedeo u automobilu, a oko njega su kružila najmanje trojica graničnih policajaca.

U jednom trenutku, vidi se na snimku, službenik granične policije Sektor – jug kroz prozor šakom hvata čoveka grubo po licu uz reči: “Koliko možeš da pričaš, sad bih mu vilicu slomio”…

Nakon toga se vidi nekoliko osoba u uniformi, ali u civilu, a potom i jedan od policajaca kako na silu izvlači vozača iz automobila uz povike: “Ostavi telefon, ostavi telefon”…

Na osnovu snimka se ne može zaključiti kada se incident dogodio.

Demokratska unija Albanaca (DUA) saopštila je 17. januara da je pripadnik crnogorskog MUP-a “maltretirao državljanina Albanije”.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima poslali video-snimak, koji je objavio albanski medij a na kojem se vidi maltretiranje

“Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se rasvetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju”, naveli su u saopštenju.

Iz DUA zahtevaju, kako su rekli, da se prema “dotičnom policajcu shodno Zakonima, sprovedu odgovarajuće mere, sankcioniše se kako bi se poslala poruka o neprihvatljivosti takvog ponašanja”.

“Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno”, kazali su u toj partiji.

Tada su dostavili snimak sa albanskih medija, ali je očigledno reč o događaju koji je zabeležen nakon snimka koji se na društvenim mrežama pojavio danas.

(Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex