BiH: Silovao 14- godišnju pastorku dok mu je supruga zbog poroda bila u bolnici – DOBIO SEDAM I PO GODINA ZATVORA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv M. A. (32), optuženog da je prije četiri godine u Brčkom, u kući u kojoj je živio s njom i njenom majkom, silovao maloljetnu pastorku.

Zbog prisiljavanja na spolni odnos i vršenja nasilja nad njom i vanbračnom suprugom, M. A. je pred pravosuđem distrikta Brčko pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam i po godina.

Tužilaštvo Distrikta procesuiralo je M. A, jer je tokom 2017. i 2018. godine, nakon što je njegova supruga zbog poroda ostala u bolnici, prisilio njenu 14-godišnju kćerku iz ranijeg braka na spolni odnos.

I nakon toga je više puta prisiljavao oštećenu na spolni odnos prijeteći da će je pretući i ubiti, uz upozorenje da to ne smije nikome reći. Usto, Tužilaštvo je optužilo M. A. da je pred maloljetnim sinom, rođenim 2017. godine, u više navrata vršio nasilje nad silovanom pastorkom i suprugom, udarajući ih tvrdim predmetima po tijelu i glavi nanoseći im povrede i ugrožavajući tjelesnu cjelovitost i mir članova porodice. Maloljetna žrtva silovanja i porodičnog nasilja slučaj je prijavila nastavnicima u školi i policiji, navodi se u optužnici.

Postupajući po prijavi Tužilaštvo je, u saradnji s brčanskom policijom, sprovelo istragu, nakon čega je prošle godine protiv M. A. podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom, optuživši ga za krivična djela silovanje i nasilje u porodici.

Pošto je u cijelosti dokazalo optužbe pred sudom, M. A. je sredinom ove godine prvostepenom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci.

Prethodno mu je za silovanje utvrđena kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za nasilje u porodici utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od jedne godine.

U nastavku postupka, Apelacioni sud distrikta Brčko nedavno je odbio žalbu odbrane optuženog, potvrdivši u cijelosti prvostepenu presudu kojom je tako pravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora, saopćilo je Tužilaštvo Brčko distrikta.

Izvor:Hayat

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker