Zatvara se Crna Gora: Uvodi se policijski sat, zabrana svih okupljanja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Crna Gora je odlučila pooštriti mjere zbog pandemije koronavirusa pa se u ovoj zemlji uvodi policijski sat od 21:00 do 5:00 sati ujutro, a predviđena je i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom.

trhzuththtz

{module Oglas 1 – 2020}

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je donijelo ove odluke, a kako saznaju Vijesti.me, bit će skraćeno i radno vrijeme prodavnica i ugostiteljskih objekata do 20:00 sati te su naložene zabrane okupljanja i posjeta domaćinstvima.

Navedene mjere će biti na snazi do 1. decembra uz mogućnost produženja, a na snagu stupaju u nedjelju 15. novembra.

Saopćene mjere su:

Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz predefinisane izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi.

Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru.

Zabrana kretanja van opština od petka u ponoć do nedjelje u ponoć, izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarne razloge.
{module Oglas 0 – 2020}
Zabranjuju se vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja).

Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vjernika.

Rad svih ugostiteljskih objekata je od sedam do 20 sati. Svaki ugostiteljski objekat mora imenovati odgovornu osobu u svakom objektu za primjene mjera.

Omogućen rad ugostiteljskih objekata uz nošenje maske i u otvorenom i zatvorenom osim tokom konzumiranja hrane i pića. Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu. Dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna. Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova. Maksimalan broj osoba za istim stolom je četiri, ali razmak mora biti dva metra. Na terasama za stolom mogu biti četiri osobe uz razmak od dva metra između njih i između stolova.

Rad fitnes centara za rekreativce je dozvoljen uz obavezno korištenje maski. Jedna osoba može biti na deset metara kvadratnih, a grupni treninzi su zabranjeni.

Zabranjeno je posjećivanje u stambenim objektima osobama koje nisu članovi istog domaćinstva.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker