U Srebrenici klanjana dženaza Nuri Alispahić, umrla je od tuge za sinovima Azmirom i Admirom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Oni koji su poznavali rahmetli Nuru, kažu da je bila istinski borac za pravdu i istinu te da je obilazila sva stratišta

zuikdtzikzu

{module Oglas 1 – 2020}

U prigradskom mezarju Kazani u Srebrenici danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Nure Alispahić koja je jučer umrla u 76. godini. Nuri su zločinci za vrijeme agresije na BiH ubili dva sina, Azmira i Admira.   

Među majkama i povratnicima Srebrenice tuga i žalost. Oni koji su poznavali rahmetli Nuru, kažu da je bila istinski borac za pravdu i istinu te da je s udruženjima preživjelih žrtava obilazila sva stratišta. Majka koja je stalno pričala „Ljubila sam sinove kosti da mi bude lakše”.

Fazila Efendić, predsjednica  Udruženja „Majke Srebrenice“, kaže da svaki dan sve manje srebreničkih majki, pa ih sve manje ima koje idu na mezarja svojih najmilijih i obilaze brojna stratišta i masovne grobnice u Podrinju. Alispahić je, kao i stotine žena do sada, umrla od tuge za svojim najmilijim.

{module Oglas 0 – 2020}

– Nažalost, mnoge od nas, ukopale su po kost, dvije. Ali, nama majkama koje smo ostale željne svoje djece zadovoljstvo je da imamo i njihov mezar, da imamo gdje otići kad smo same. Mnoge majke rekle su da žele što prije umrijeti, da budu sa svojom djecom. Jer nama je svaki dan patnja – kazala Efendić.

Nurinog šesnaestogodišnjeg sina Azmira 17. jula 1995. godine ubili su zloglasni “Škorpioni” u Godinskim Barama kod Trnova. Snimak na kojem je prikazano krvničko ubistvo Azmira i još petorice mladića obišao je svijet.

Nurin stariji sin Admir ranjen je u jednom selu iznad Srebrenice. Prebačen je helikopterom u Tuzlu na liječenje. Kada se malo oporavio, dobio je zaduženje u tuzlanskoj policiji. Tužnu vijest Nura je dobila 25. maja 1995., kada su agresori granatom ubili tuzlansku mladost na Kapiji. Tada je ubijen i njen Nurin sin Admir. Godinu ranije u Srebrenici je poginuo i Nurin muž Alija.

(Dnevni avaz)

{module Oglas 2 – 2020} {jcomments off}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker