Nova odluka – Za ulazak u Crnu Goru ne treba test

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarka zdravlja Jelena Borovnić Bojović kazala je na današnjoj pres konferenciji da su korigovane mjere protiv širenja koronavirusa. Prema njenim riječima biće dozvoljen međugradski saobraćaj vikendom i ulazak u Crnu Goru bez testiranja na korona virus, preko svih graničnih prelaza.

FGJDTZJDTZUJT

{module Oglas 1 – 2020}

Ona je dodala da je zabranjen doček Pravoslavne Nove godine na otvorenom i zatvorenom.

Ministarka se zahvalila građanima koji su u vrijeme praznika ispoštovali mjere, i na taj način dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv ove opasne bolesti.

“Zahvaljujući građanima i poštovanju mjera situacija je bolja prije početka novogodišnjih praznika”, rekla je Borovinić Bojović.

Ministarka je poručila da će kafići i dalje raditi od 7 do 20 sati.

“U ugostiteljskim objektima, koji će nastaviti da rade do 20 sati, nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike. Zabrana učešća muzičara, zabranjene su žurke”, kazala je Borovinić Bojović.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da epidemiološka kriva ima stabilan karakter, iako su bili veliki epidemiološki rizici u vrijeme novogodišnjih praznika.

“Ukupan broj oboljelih je 52.431, trenutno 9.492, hospitalizovanih 356, a oporavljenih 42.214”, rekao je Galić.

{module Oglas 0 – 2020}

Radi se na pripremanju paketa podrške

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da se u saradnji sa drugim resorima intenzivno radi na pripremanju paketa podrške građanima u I kvartalu 2021. godine.

Milatović kazao je da će nove mjere omogućiti brži oporavak turizma i cjelokupne ekonomije.

“Nadam se da će slobodan ulazak u Crnu Goru i slobodno kretanje unutar zemlje ostati na snazi”, kazao je Milatović dodajući da je zbog ograničenja ulaska turista u Crnu Goru u trećem kvartalu prošle godine država je izgubila oko 450 miliona.

PCR laboratorija u Kotoru

Borovinić Bojović je poručila da će krajem januara, početkom februara biće osposobljena i PCR laboratorija u Kotoru, kako bi se rasteretio sistem.

{module Oglas 2 – 2020}

Ona je poručila da je trenutno 57,3 posto popunjenost kovid bolnica, dok je prije Nove godine bio 63 odsto. Borovinić Bojović je poručila da je to dobar indikator i pokazatelj da je epidemiloška situacija u Crnoj Gori.

Ministarka je dodala, odgovarajući na da će sve žalbe građana će biti razmotrene i na pravi način riješene.

Studenti da kontaktiraju Institut da bi isplanirali testiranje

Odgovarajući na novinarsko pitanje o testiranju studenata PCR metodom koji to moraju uraditi zbog povratka u Srbiju, Galić je kazao da je bi trebalo da kontaktiraju Institut na broj 1616 kako bi se isplaniralo testiranje.

(cdm)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker