Njemački lanac Lidl dolazi u Sarajevo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potvrdio je danas da poznati njemački lanac “Lidl” dolazi u Sarajevo.

Delegacija Lidla dolazila je u Sarajevo, jer uskoro planiraju otvoriti poslovnicu njemačkog diskonta i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ibrahim Hadžibajrić je na press konferenciji sa novinarima rekao da je delegacija Lidla bila u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. U Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje.

“Ja sam jutros obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moći privesti kraju, ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu prije svega mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno historijskih spomenika”, kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

“Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne bih imao odgovore iz jednog i drugog Zavoda”, kazao je Hadžibajrić .

Početna investicija Lidla trebala bi biti 700.000 eura.

U oktobru prošle godine o ovome je pisao i ugledni Business Insider koji je naveo da Lidl posljednjih nekoliko godina ima vrlo dobra iskustva sa svojim podružnicama u Hrvatskoj i Srbiji i da se zbog toga želi sada proširiti i na druge zemlje u regiji.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je jubilarne nagrade “Zlatna plaketa za životno djelo” za najveće uspjehe i rezultate rada za period od prethodnih 25 godina, povodom čega je danas održao druženje s predstavnicima medija.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex