NA OVIM PLAŽAMA U CRNOJ GORI JE ZABRANJENO KUPANJE! Podignuta CRVENA ZASTAVICA, stigli rezultati analize vode!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

JP Morsko dobro objavilo je rezultate analize kvaliteta morske vode na crnogorskom primorju.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 03. do 10. juna ove godine, pokazali su da je na 79,8% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2% lokacija dobrog, na 5,3% zadovoljavajućeg, dok je na 1,8% lokaliteta voda bila lošeg kvaliteta, navedeno je u izveštaju na sajtu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je na većini kupališta sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju, zaključuje se, a onda daju detaljniji nalazi po opštinama.

Zabranjeno kupanje zbog lošeg kvaliteta vode

Ispostavilo se da je loša voda za kupanje bila na lokacijama voda za kupanje “Igalo 01” i “Igalo 02”, u opštini Herceg Novi.

„Na kupalištima u okviru ovih voda za kupanje istaknuta je crvena zastavica, kao simbol zabrane kupanja. Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavestiti javnost“, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na njih 12 ona bila odličnog, na po 4 lokacije dobrog i zadovoljavajućeg kvaliteta, dok je na 2 lokacija voda bila lošeg kvaliteta za kupanje.

Gde je najčistije more u Crnoj Gori u junu

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 6, a dobrog na 4 vode za kupanje.

Analize su pokazale da je u Kotoru na 10 lokacija voda bila odličnog, na 4 dobrog, te na 1 lokaciji zadovoljavajućeg kvaliteta.

Kada je u pitanju opština Budva, program se realizuje na 34 lokacije, i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.

Od ukupno 15 lokacija u opštini Bar, na njih 11 voda je bila odličnog kvaliteta, na 3 lokacije dobrog, dok je na 1 lokaciji voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

U opštini Ulcinj, Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode realizuje se na 18 lokacija i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.

Kurir.rs/Nova

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex