Mladi Abdulkerim za dan proučio Kur’an i postao hafiz

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jučer je poslije akšama u mektebu Begove džamije mladi Abdulkerim iz Sarajeva, sin Damira Gičevića, pred Komisijom za hifz proučio zadnje sure u Kur’anu te tako za jedan dan proučio cijeli Kur’an i postao hafiz. Zapravo Abdulkerim, rođen 2006. godine, Kur’an je proučio za sedam sati aktivnog učenja.

Preslušavanju su prisustvovali članovi Rijasetove Komisije za polaganje hifza hafizi: Ismet Spahić, Elmir Mašić i Omer Zulić, a članovi Komisije su bili još i Mensud Đulović i Nedžad Ćeman.

Preuzeto:Preporod.info

Otac hafiz Damir Gičević je bio i muhaffiz mladom Abdulkerimu. Kazao je kako se u njegovoj porodici koja broji i petero djece uvijek njegovala ljubav prema Kur’anu. U tom ozračju Abdulkerim je odrastao i učio Kur’an. Istakao je kako je najveća radost roditelja da doživi da dijete postane hafiz, odnosno završi najveći životni projekat.

Hafiz Abdulkerim je kazao da je dnevno učio deset džuzeva kako bi se pripremio za ispit, ali je pred polaganje odlučio da prouči cijeli Kur’an što je i uspješno uradio. Učenik je gimnazije, ali voli programiranje i planira nastaviti svoju karijeru u tom smjeru.

Prema riječima hafiza Mašića ovaj fenomen da se prouči cijeli Kur’an dokazuje ljubav Abdulkerima prema Kuranu, ali i mudžizu Kur’ana, to jeste da se može kao knjiga naučiti i proučiti za jedan dan.

Polaganju je prisustvovao i hafiz Muriz Mešić iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta koji je kazao kako je ovo četvrti hafiz koji je položio hifz u 2023. godini.

(Preporod.info)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex