Majke Srebrenice zatražile izvinjenje od Dritana Abazovića – On se odmah oglasio

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon brojnih reakcija poslije izjave Dritana Abazovića, crnogorskog premijera danas u Potočarima, oglasile su se i Majke Srebrenice.

“Premijer Dritan Abazović da se izvini nama i svih žrtvama genocida u Srebrenici. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska.

U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina”, poručile su Majke Srebrenice u poruci putem Twittera.

Podsjetimo, premijer Crne Gore rekao je kako “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima, i nisu ga počinile vojske nego politike, politike zla, politike smrti i politike prevara”.


Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je izvinjenje

Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je izvinjenje Majkama Srebrenice zbog današnje izjave na komemoraciji u Srebrenici povodom 27. godišnjice genocida.

“Oprostite Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi”, poručio je.

Abazović je danas u govoru rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima te da ga nisu počinile vojske već politike. Nedugo zatim je svoju izjavio objasnio riječima da je želio reći kako su genocid počinile politike jer one stvaraju zlo.
Na kraju je uputio izvinjenje nakon štu su Majke Srebrenice reagovale i zatražile da se crnogorski premijer izvini svim žrtvama genocida u Srebrenici.

“Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina,” poručile su majke Srebrenice.

Povodom nepromišljene izjave predsjednika Vlade Crne Gore reagovali su brojni zvaničnici, profesori, udruženja i preživjele žrtve genocida i rata.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker