Kod četiri psa i jedne mačke u Hrvatskoj potvrđena infekcija koronavirusom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Istraživanje se provodi od februara, a kako raste broj slučajeva kod ljudi, raste proporcionalno i kod pasa

GGGHJDTZJTZJTZ

{module Oglas 1 – 2020}

Serološka ispitivanja pokazala su da su četiri psa i jedna mačka u Hrvatskoj imali infekciju covidom-19, a oko 120 njih bilo je u doticaju s koronavirusom. Svi su danas živi, zdravi i veseli.

Istraživanje Veterinarskog fakulteta provedeno na 1500 ljubimaca je započelo dan nakon što je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj, a potvrdilo je da ljubimci ne prenose i ne šire koronavirus, javlja RTL.

”Psi ustvari razvijaju vrlo slabu infekciju. Dakle ne kao mi. Mi izlučujemo velike količine virusa, a psi izlučuju male količine virusa, ako uopće izlučuju virus. Dakle, oni razviju protutijela, no pitanje je jesu li ikada bili mogući izvor infekcije za nekog drugog”, rekao je Vladimir Stevanović, voditelj studije sa Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta.

{module Oglas 0 – 2020}

Istraživanje se provodi od februara, a kako raste broj slučajeva kod ljudi, raste proporcionalno i kod pasa. Krv za istraživanje uzeta je od pasa i mačaka koji su morali vaditi krv zbog nekog drugog razloga. No, ako neko želi testirati ljubimca na covid, klasično brisom kao kod ljudi, to ne može učiniti bez opravdanog razloga.

”Ako je pas bolestan, naravno da ćemo ga testirati. U takvim slučajevima smo i testirali psa jer, naravno, primarno je zaštititi tu životinju, odnosno pružiti joj pomoć”, ističe Stevanović.

Neke zemlje i za ljubimce traže negativan test na koronavirus prilikom ulaska u njihovu zemlju. I to je opravdan razlog za testiranje koje ćete u tom slučaju u Hrvatskoj platiti oko 500 kuna, odnosno oko 130 KM.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker