Ko je Sandžaklijka koja je Ramba Amadeusa optužila za seksualno uznemiravanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Producentkinja emisije “Dnevnica“ koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore, Lejla Kašić, optužila je putem Instagrama crnogorskog muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

Prema njenim rečima, muzičar joj je uputio uvrede “ludačo“ i „glupačo“ i neprimjeren dodir po odrđenom delu tela. Tim povodom ona je za domaće medije izjavila da će postupak protiv njega biti pokrenut u narednih nekoliko dana.

“To je pogrešno na toliko mnogo nivoa. Razmišljala sam šta da radim, jer naše institucije nisu reagovale na mnogo teže slučajeve, ćute na femicid, porodično nasilje… Odlučila sam da neću da ćutim. Zbog svih djevojčica koje iz bilo kojeg razloga misle da moraju da šute. Moja moralna, građanska i ženska dužnost i obaveza jeste da kažem”, izjavila je Kašić za Vijesti.

Producentkinja je ujedno i pjesnikinja, rodom iz Pijepolja, završila je osnovnu i srednju školu u Podgorici, a studira na Filološkom fakultetu u Nikšiću.

Prva pjesnička zbirka koji je objavila nosi naziv “Moja Crvena“.

U intervjuu za autorski blog Plava zvijezda, upitana – da li je lako i da li je teško biti žena, Kašić odgovara:

“Toliko volim što sam žena i uživam u tome, da bih isto birala u svakom životu, koliko god da je teško ili lako. Mogu reći da sam bila feministkinja i prije nego što sam znala šta to znači, jer nikada nisam prihvatala da je normalno što je nešto dječacima dozvoljeno, samo zato što su dječaci, ili prihvatila da ja moram da radim nešto da bih se dopala dječacima ili da ih ne bih izazivala“.

U istom razgovoru je izjavila da je njena pjesma “Himna žena” pjesma koja je prosto morala da izbije iz nje, kao oda ženama zato što opstaju i rade izvanredne stvari u svijetu koji im nije blagonaklonjen.

“Raduje me što na nju pozitivno reaguju i muškarci, što pokazuje da polako otvaramo oči i shvatamo velike propuste i greške u patrijarhalnom vaspitanju koje su se toliko odomaćile da nam se pogrješnim čini odstupanje od njih, a ne same one”, izjavila je povodom svoje poezije.

“Himna” počinje stihom “Od mene ste htjeli da pred svijetom savijem kičmu, pred mužem pitu“, a završava se jasnom porukom upućenom patrijarhatu – “nosi se bljuvotino civilizacije!“

Izvor: Danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex