Katastrofalan zemljotres u Hrvatskoj jačine čak 6,2 stepena, ima žrtava (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Snažan zemljotres s epicentrom kod Zagreba potresao je ovaj put cijelu regiju, a jako se osjetio u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

hjzntzhjutz

{module Oglas 1 – 2020}

13:20 – Brojni građani Zagreba krenuli su van grada i izazvali pravi saobraćajni kolaps.

13:15 – U Petrinju je stigla Hrvatska vojska, mediji javljaju o brojnim povrijeđenima koje iz ruševina u ovom gradiću pedesetak kilometara od Zagreba iznose spasioci.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>A massive earthquake has just rocked Croatia, with the town of Petrinja suffering the worst damage: <a href=”https://t.co/smsa4cWHq8″>pic.twitter.com/smsa4cWHq8</a></p>&mdash; Seb Starcevic (@SebStarcevic) <a href=”https://twitter.com/SebStarcevic/status/1343890513376645122?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Zemljotres oko 12:20 bio je vrlo intenzivan, a trajao je najmanje pola minute.

Navodi se da je snaga zemljotresa čak 6,3 stepena prema Richterovoj skali, a da je poslije prvog uslijedio i drugi potres.

Prema EMSC-u, epicentar potresa bio je 46 kilometara jugoistočno od Zagreba, negdje oko Petrinje.

{module Oglas 0 – 2020}

Prema informacijama u Petrinji sasvim sigurno ima i povrijeđenih, a na terenu su i brojne ekipe spasioca, civilne zaštite, vatrogasaca i hitne pomoći.

tzutziur

Građani se javljaju iz većih dijelova BiH, osjetio se u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci, kao i u brojnim drugim gradovima.

Zemljotresi od 6 do 6,9 stepeni prema Richterovoj skali spadaju u jake, a mogu izazvati štete u naseljenim područjima 160 km od epicentra.

Iz MUP-a Republike Hrvatske pozvali su građane da ukoliko su u mogućnosti izađu na otvoreni prostor i odmaknu se od građevina kojima prijeti urušavanje.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Croatian town of Petrinja suffered a lot of damage in the earthquake today <a href=”https://t.co/W7ypSFj5vR”>pic.twitter.com/W7ypSFj5vR</a></p>&mdash; Based Croatia (@Based_Croatia) <a href=”https://twitter.com/Based_Croatia/status/1343887057253527553?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

“Osobe na višim katovima neka potraže nosivi zid”, objavili su na Twitteru.

Mediji javljaju da u pojedinim dijelovima Hrvatske nema struje i da su telefonske linije u prekidu.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”in” dir=”ltr”>Petrinja <a href=”https://t.co/lT9GTMBs2h”>pic.twitter.com/lT9GTMBs2h</a></p>&mdash; tercbela (@_antens) <a href=”https://twitter.com/_antens/status/1343885467515822081?ref_src=twsrc%5Etfw”>December 29, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Po riječima stručnjaka ovaj potres je po oslobođenoj energiji čak trideset puta snažniji od onog koji je u martu pogodio Zagreb sa 5,5 stepeni.

Brojni Zagrebčani su na ulicama, zabrinuti za stanje objekata, ali i onom što slijedi.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker