Ispovijest Maje iz Splita: Žao mi je što se Mateju nisam javila, nije istina da sam nestala

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena, kaže ova Splićanka

Misteriozna Splićanka Maja S. koju je nestali mladić Matej Periš zadnju kontaktirao u noći nestanka rekla je za srbijansku emisiju Exploziv na TV Prva da se kaje što se nije javila kada ju je Matej nazvao te da je prošla poligraf, a svoj mobitel dala policiji.

Iako je prvo bilo navoda da se na poziv javila te da Periša nije čula od buke, Splićanka je objasnila i pokazala kako je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati. Vjeruje se da je upravo ona posljednja osoba koju je nestali Matej kontaktirao u noći nestanka.

– Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gdje sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena – rekla je Maja S. koja poznaje dobro Beograd s obzirom da tamo često izlazi.

Kajem se, to mi je najveća muka

Kaje se što se te večeri nije javila Mateju na mobitel kada ju je zvao.

– Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavijestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gdje da idu i što da rade – rekla je Maja S.

– Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj… Došla sam ovdje danas jer ne želim da se krijem i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog prijetnji koje su mi slale. U 21. stoljeću zar ljudi mogu pomisliti da policija nije vidjela moje kontakte? Maksimalno surađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf – objasnila je prijateljica nestalog Mateja Periša.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. decembra navečer te se smjestila kod prijateljice.

– Stigla sam kod prijateljice kući, gdje sam bila smještena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga, dobila sam temperaturu i vratila sam se kod prijateljice i tek 30. prosinca mi je prijateljica Teodora rekla da me vodi u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam, stani da parkiram pa ću u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na WIFI i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam vidjela propušten poziv – kaže Maja S.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita gdje da idu.

Ponovno ispitali prijatelje

– Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga tko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio. Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gdje je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. siječanj vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, vidjela sam koliko je ozbiljno – kaže Maja.

Već se dvadeset dana traga za nestalim Splićaninom Matejom Perišom. MUP Srbije rekonstruirao je rutu kojom se Matej kretao te noći, a na posljednjoj snimci nadzorne kamere spustio se u Savu odakle mu se gubi svaki trag.

Hrvatska policija ponovno je ispitala Matejeve prijatelje s kojima je bio u Beogradu, u klubu Gotik. Identificirali su i ekipu iz Zadra koji su bili u klubu te noći.

Video ispovijesti pogledajte ovdje.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex