Došla u Sarajevo i obukla djetetu majicu ”Delije sever” – Majicu navijačke grupe koja veliča ratne zločince

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

”Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagovao dok su ih huligani maltretirali. Policija je delo kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje” piše beogradski Telegraf.

Dvojica huligana napali su ženu i dete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše “Delije sever”, prenosi Atvbl.rs.

Do napada na ženu i njenog 14-godišnjeg sina došlo je juče u centru grada. Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagovao dok su ih huligani maltretirali.

Mnogi u komentarima na ovaj dogadjaj se pitaju, zašto je detetu obukla takvu maicu, da li je svesno ili nesvesno? Zašto provocirati druge sa maicom u gradu, gde ta obiljezja nisu dobrodosla, iz poznatih razloga. Navijaci te Crvene Zvezde veličaju ratne zločince, pa se mnogi pitaju…šta je očekivala?

Svakako, nasilje ne opravdavamo, ali majka je znala gde dolazi. U sarajevu je poznato, da ima mnogo turista iz Srbije i da nikada nisu imali problem, već su dobrodošli i svi se ponovo vraćaju u ovaj grad.

“Moje maloletno dete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dete na sebi imalo majicu sa obeležjima Crvene zvezde. Čupali su dete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povredila kolena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su videli da je majica sa obeležjima Crvene zvezde. “Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrediću te, skidaj”. Detetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobegli s majicom“, kaže majka deteta za ATV.

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se u tom delu grada nalazi veliki broj ljudi, ali niko nije hteo da pomogne.

“Verujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni detetu. Išli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspeti identifikovati”, kaže majka dečaka za ATV.

Policija je delo kvalifikovala kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali majka dečaka za ATV ističe da je u pitanju čista mržnja.

“Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Videli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo “Delije sever”. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svesna gde živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantovao”, kaže majka dečaka za ATV.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
29 dana ranije

Naravno da je provokacija.

Somebody
Somebody
29 dana ranije

Pazi ti koliko je njima zlo postalo normalno, da druge, koji se pobune, kvalifikuju kao mrzitelje. Koliko je to nenormalno…

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
28 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Druže tebi je zlo postalo normalno, do 14 godina se sva lica vode kao djeca. Ako tebi nije zlo tući dijete pred majkom bespomoćne u okruženju koje nije prijateljsko, onda stv ne znam što bih ti reka…

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
28 dana ranije

Srbi nikako da razumiju da nismo isto. U Beograd možeš da dođeš sa majicom bilo kog kluba iz Sarajeva ili Zagreba.

U Beogradu, Novom Sadu Nišu, niko nebi okretao glavu ako vide da napadaju ženu i dijete iz Sarajeva, Splita, odakle god.
U tom nacističnom gradu je ubijeno 15 000 Srba i bilo je više od 10 logora za mučenje i silovanje. Grad talibanski.

Niko bitan
Niko bitan
28 dana ranije

Bosnjacki nacisti.

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex