DJEČAČIĆ IMA NOVU PORODICU I IME: Udomljena je beba koju su dva tinejdžera pronašla u kanti za smeće

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Udomljena je beba koju su dva tinejdžera pronašla u kanti za smeće prije tri tjedna u Zaprešiću i koja je od tada do udomljenja prve dane života provela u zagrebačkoj bolnici “Sveti Duh”.

Sada dječačić ima novu porodicu i ime, a udomitelji će novorođenče nakon tri mjeseca moći i posvojiti, prenosi u srijedu Nova TV.

“Dijete je rođeno 13. svibnja i provelo je nešto malo manje od mjesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dijete je zdravo, otpušteno je i sada je u udomiteljskoj porodici”, izjavio je voditelj područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Zaprešić Krešimir Hojsak za Dnevnik Nove TV.

Hojsak kaže da je procjena službi bila da je udomiteljska porodica bolje rješenje od smještaja u domu. Zdravstveno osoblje iz Kliničke bolnice “Sveti Duh” gdje je beba provela svoje prve tjedne života oprostilo se od dječačića u utorak. “Bilo je teško cjelokupnom medicinskom osoblju, bilo je dosta emotivno”, dodao je.

Novorođenče se vodi kao dijete nepoznatog porijekla, a prije smještaja kod udomitelja riješeni su svi dokumenti. Iako su ga djelatnici odmah po dolasku u bolnicu nazvali Ivan, po dežurnom liječniku Ivanu Zovku, udomiteljska obitelj nadjenula mu je novo ime.

“Takav slučaj ne pamtimo da je dijete ovako ostavljeno sigurno unazad 20 godina. Mi ćemo nastaviti pratiti udomiteljsku porodicu te ćemo joj pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u daljnjoj skrbi o djetetu. Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca od rođenja i onda ćemo pokrenuti postupak posvojenja”, kazao je Hojsak.

Nakon što su dva tinejdžera pronašla bebu u kanti, reagirala i tako mu spasila život, policija je pokrenula opsežnu istragu koja je i dalje u tijeku, a slučaj su okvalificirali kao pokuša teškog ubistva.

Fenix-magazin/MMD/Hina

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex