DEVOJČICA (16) PREMINULA U KOVID CENTRU : Test na korona virus pre 12 dana bio pozitivan

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Maloletna osoba preminula je danas u kovid centru kod Podgorice, a podgoričke “Vijesti” prenose da se radi o devojčici (16) iz Podgorice.

Iz Doma zdravlja Podgorica zvanično je saopšteno da je “maloletni pacijent kom je pozlilo na putu ka kovid centru za decu u Tološima naprasno preminuo u našoj ustanovi uprkos naporima lekara, medicinskog osoblja i ekipe Hitne pomoći koji su zajednički radili reanimaciju”.

– Dom zdravlja Podgorica odmah je o slučaju informisao Upravu policije, a Hitna pomoć je predložila obdukciju. Shodno Zakonu o pravima pacijenata i poštujući porodičnu tragediju, Dom zdravlja Podgorica nije u prilici da saopšti više detalja u vezi sa ovim slučajem.

U toku je procedura utvrđivanja medicinskih činjenica i okolnosti koje su doveli do naprasne smrti deteta, o čijem ishodu ćemo transparentno obavestiti javnost – saopštili su iz DZ Podgorica.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, devojčica se 21. oktobra javila u dežurni dispanzer DZ Nova Varoš, gde je dežurni pedijatar konstatovao temperaturu i opštu slabost.

Nakon detaljnog pregleda, između ostalog pluća i srca, dežurni pedijatar šesnaestogodišnjakinju je uputio da se rano ujutro javi u Kovid centar za decu, što je i učinila. Nalazi pluća i srca su bili uredni, tvrde izvori “Vijesti”.

“Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je test na korona virus 22. oktobra bio pozitivan, a devojčica je uz odgovarajuću terapiju poslata na kućno lečenje, uz napomenu da je kontrolni pregled kroz dva dana.

– Ili odmah, ukoliko je takva potreba – kaže izvor “Vijesti”.

Navodi da je roditelj zbog povišene temperature i slabosti jutros samoinicijativno doveo dete u kovid centar u Tološima.

– Još u putu joj je pozlilo. Medicinska sestra koja je radila trijažu je to odmah primetila, a dežurna doktorka prekinula pregled, kako bi ukazala devojčici pomoć. Započeta je reanimacija, a obaveštena je i Hitna pomoć, kao i Institut za bolesti dece. Međutim, i pored napora lekara, devojčica je preminula – tvrde izvori Vijesti.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker