Crna Gora zatvara kafiće, ugostitelji poručili da mjeru neće poštivati

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ugostitelji iz nekoliko crnogorskih gradova poručili su kako neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje Crne Gore o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

caffe cg 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

U dopisu koji su dostavili Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne boljesti (NKT), najavili su i proteste na Trgu nezavisnosti u Podgorici u petak u 11:30 sati, prenosi Vijesti.me.

Kako se navodi u saopštenju, koje potpisuje predsjednik skupštine Udruženja ugostitelja Podgorice, Miroslav Šćepanović na protestu će im se pridružiti kolege iz čitave Crne Gore.

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, a ta mjera trajat će najmanje 14 dana.

{module Oglas 0 – 2020}

“Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nisu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti”, navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

U dopisu NKT-u, ugostitelji navode da smatraju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

“Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, navodi se u dopisu.

Osim zabrane rada ugostiteljkim objektima u ovim gradovima, bit će zatvorene i škole.

Zabranjeno je i okupljanje u stanovima i kućama osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker