POZIV VJERNICIMA DA SE OKUPE – Distribucija u Prijepolju isključuje džamije sa električne mreže

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Medžlis Islamske zajednice Prijepolje pozvao je danas vjernike na budnost i odbranu džamija kako bi spriječili nezakonite radnje od strane Elektro distribucije.

ratajska 1920x1466

{module Oglas 1 – 2020}

Medžlis u Prijepolju je putem saopštenja za javnost, koje prenosimo u cijelosti, upoznao vjernike sa stvarnim činjenicama i problemom koji duže vrijeme pokušavaju riješiti.

„Danas 29.9.2020. godine smo dobili vijest da je za sutra 30.9.2020. godine dat nalog za isključenje sa električne mereže za džamije Ratajska i Brodarevo iz razloga što je nedozvoljenim radnjama u nadležnim ustanovama  u distribuciji došlo do krivotvorenja podataka o pravnom nosiocu i vlasniku spomenutih džamija (PIB). I pored svih poslatih dokumenata i razgovora, kao i zahtjeva da nam se objasni kako je uopšte moguće da se to desi nismo dobili nikakva objašnjenja niti smo došli do rješenja.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovaj problem postoji od prošle godine i nadležnim nije u interesu da ga riješe čime smo prinuđeni da vjernike pozovemo na budnost i odbranu naših džamija. Mi smo redovno izmirivali svoje troškove za utrošenu električnu energiju sve dok je to bilo u skladu sa zakonom, onog momenta kada su pokušali da nam kroz dokumentaciju otmu džamije mi to više ne radimo. Pozivamo vjernike da sutra dođu u većem broju u spomenute džamije radi sprejčavanja nezakonitih radnji od strane distribucije.“

Uz saopštenje Medžlis je na uvid dostavio i fotografiju dokumenta na kojem se vidi da su još 16.04.2020. godine zatražili promjenu stanja i vlasnika.

– Džamija u Ratajskoj nikada u prošlosti nije bila u sastavu paravjerske tvorevine tzv. Rijaseta Islamske zajednice sa sjedištem u Beogradu, a ako Bog da neće biti ni u budućnosti ni na koji način, poručuju iz Medžlisa Islamske zajednice u Prijepolju. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker