Samira Ćosović (SDP) – Saobraćajnicom kroz kanjon Mileševe prema Sjenici povezati Prijepolje sa budućim autoputem

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodna poslanica Samira Ćosović (SDP) govoreći u Skupštini Srbije o značaju  zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova između Srbije i Bosne i Hercegovine, ukazala je između ostalog i na potrebu izgradnje magistralnog puta od Prijepolja prema Sjenici kroz kanjon reke Mileševke, čime bi se gradu na Limu omogućila najkraća veza sa auto putem koji Srbija gradi prema Crnoj Gori.

Ćosović je iskoristila priliku i prisustvo ministra Momirovića da ga obavesti i sugeriše u ime građana Prijepolja, Nove Varoši i Priboja, da postoji jedan putni pravac koji se gradi kao Skadar na Bojani, a to je put od Prijepolja ka Sjenici.

– Izgradnja je početa 1947, nastavljena 1978, a  80-ih godina prošlog veka je urađen najveći deo posla koji još uvek nije završen. Taj pravac, koji ide kroz kanjon reke Mileševke, je predviđen za magistralni put Prijepolje – Sjenica.

Njegovom izgradnjom put bi bio kraći za skoro 12 kilometara, a od Mileševa do Aljinovića bilo bi samo 17 kilometara. Ujedno, on bi omogućio najbliži pristup auto putu koji Srbija gradi prema Crnoj Gori.

Prijepolje bi najkraćom deonicom bilo povezano sa ključnom saobraćajnicom, ne bi ostalo u zapećku ili kao slepo crevo, jer bi auto put bio na dohvat ruke. Napominjem da je već probijeno devet tunela, što je bio i najteži deo trase, urađen veliki deo najtežih radova, ostaje samo da se završi projekat – istakla je narodna  poslanica Samira Ćosović.

Ona je ukazala ministru Momiroviću da pristupiti završavanju ovog projekta planiranjem budžetskih sredstava za 2022.godinu, apostofirajući da su ovo direktni zahtevi opštine Prijepolje te da ih prenosi u njihovo ime.

– Naravno, opština Prijepolje će i zvanično poslati zahtev sa potrebnim obrazloženjem Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – zaključila je Samira. (PP Media)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex