MEČKA NAPRAVILA HAOS KOD PRIJEPOLJA: Životinja upala na imanje, pa krenula da jede med, USLEDIO JE SUSRET OČI U OČI

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ni sam ne sluteći da će danas u toku popodnevnih sati imati nepozvane goste, Dragomir Rvović iz prijepoljskog sela Gornje Babine našao se oči u oči sa mladom mečkom koja je upala na njegovo imanje i napravila ogromnu štetu.

– Usred bela dana uništila mi je devet košnica, koje su sada neupotrebljive i pojela sve što se našlo unutra. Jednom sam uspeo da je oteram, ali nakon sat vremena ponovo se pojavila da dovrši ono što je započela, med pojela, a ramove uništila. Za kratko vreme napravila je štetu koja će me koštati oko 5.000 evra – kazao je Dragomir, prenosi RINA.

Iako je ovo planinsko selo smešteno na 1.250 metara nadmorske visine, poprilično je naseljeno jer se na njegovoj teritoriji nalazi preko 25 domaćinstava. Stoga su ga sve do sada medvedi zaobilazili i nisu se spuštali do kuća. Sada su meštani u strahu da izađu na svoja imanja i obavljaju redovne poljoprivredne radove.

– Došla je na nekih 800 metara do prvih kuća, što ranije nije bio slučaj. Primećivali su stanovnici, čak i fotografisali njene tragove. Ono što nas brine jeste što je sve bliže nama.

Nije svejedno kada znate da je možete sresti u svakom trenutku, kao što je danas upala na moje imanje. Čak i ako stoku na ispašu pustite sada je pitanje da li ćete ih žive naći – kaže Dragomir.

On poručuje da će štetu koju mu je nezvani gost napravio prijaviti nadležnim inspekcijama i resornom ministarstvu, kako bi bar malo sanirao gubitke, i dodaje da iako je doživeo malo razočarenje neće odustati od pčelarstva.

(Kurir.rs/ RINA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker