ISTE OSOBE PO VIŠE PUTA “UJEDAJU” PSI LUTALICE U PRIJEPOLJU: Opština sazvala sastanak Doma zdravlja, Policije i Suda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sumnjaju na lažno prijavljivanje.

Na inicijativu opštinskog rukovodstva održan je sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja, Policijske uprave i Suda, kako bi se realno sagledala problematika i našlo rešenje u cilju smanjenja plaćanja i sprečavanja zloupotreba u isplatama šteta po raznim osnovama.

Na sastanku su izneti podaci da se u toku godine pojavljuju jedna te ista lica više puta, za nadoknadu štete od ujeda pasa, te da je jedno lice čak šest puta tražilo odštetu.

Ukupan iznos koji je isplaćen u 2019. godini za štete po raznim osnovama je 106.392.449 dinara, od toga je većina po osnovu prinudne naplate, što ukazuje na veliki nerad i neodgovornost tadašnjeg opštinskog rukovodstva, rečeno je na sastanku.

U 2020. godini ovaj iznos je manji, ali zbog čestih odlaganja suđenja, to će u ovoj godini biti dodatna otežavajuća okolnost i opterećenje za opštinski budzet.

Zaključak je da je neophodno pravovremeno reagovanje svih subjekata u cilju zaštite budzeta. Poređenja radi za novac koji se isplati za godinu dana po osnovu raznih nadoknada šteta moglo bi se asfaltirati 15 kilometara seoskih puteva, navodi se na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine Prijepolje.

(Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker