BRAVO ZA MLADU SLIKARKU – Ono što je uradila za mališane u bolnici u Prijepolju vraća veru u ljubav i dobrotu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sivi zidovi i lekovi su njihova svakodnevica, ali najmlađe koji se leče na dečjem odeljenju u prijepoljskoj Opštoj bolnici ipak je obradovala vesela slika.

Polazeći od pretpostavke da se i zdravom čoveku sloši kad ugleda hladne bolničke zidove a u želji da koliko-toliko dečici koja je hospitalizovana u prijepoljskoj bolnici ulepša praznične dane, akademska slikarka iz Prijepolja, Ivana Mandić, ponudila se rukovodstvu Opšte bolnice da oslika zidove dečjeg odeljenja.

“Kroz razgovor sa prijeteljicom koja je morala da boravi sa detetom na dečjem odeljenju, došla sam na ideju da kontaktiram direktora i ponudim se da oslikam zidove. On je imao sluha za tu inicijativu i vrlo brzo smo krenuli u realizaciju. Po tematskim celinama ukrašeni su i hodnici i prostorije gde deca leže”, kaže Ivana.

Da je ovaj njen potez bio i pun pogodak pokazali su i osmesi na licima hospitalizovanih mališana. Oni će svakako umesto pregršt želja u ovim prazničnim danima pomsiliti samo jednu – da ozdrave.

“Pozitivna namera je uspešno i ostvarena, ističe Ivana koja kaže da dok je još ukrašavala zidove, dečica se radoznalo izvirivala u želji da saznaju šta im se to sprema”, rekla je ova kreativna slikarka.

Izvor:Rina

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex