Tandir – U poptunosti smo spremni da preuzmemo odgovornost na najvišem državnom nivou

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Samir Tandir, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, kaže za B92.net da je njegova stranka u poptunosti spremna da da preuzme odgovornost na najvišem državnom nivou.

tzj6r5786858

{module Oglas 1 – 2020}

“SPP je najjača bošnjačka stranka u Srbiji, na ovim izborima na parlamentarnoj razini popravili smo rezultat sto posto, a takođe smo i na lokalnom nivou zabeležili odlične rezultate. To je dokaz da građani veruju u našu politiku . Na osnovu tog legitimiteta spremni smo u potpunosti preuzeti odgovornost, kako na najvećem državnom nivou tako i na nivou Sandžaka. Parlament kao najveće predstavničko telo svakako je suštinski važno jer osim što je to mesto gde se debatuje i donose zakoni to je mesto i gde se lobira. Svakako je moguće da i sa pozicije parlamentarca utičtete na razvoj kako svoje lokalne zajednice tako i regije iz koje dolazite. Samim tim i afirmišete svoju nacionalnu zajednicu”, kaže Tandir za naš portal.

Kako dalje navodi, na ponašanje u Skupštini će uticati dogovor akademika Muamera Zukorlića i predsednika države Aleksandra Vučića.

{module Oglas 0 – 2020}

“Podsećam vas da su Srbi u Hrvatskoj sa tri poslanika dobili poziciju potpredsednika vlade. Mi mislimo da je to primer koji treba slediti. Taj dogovor dva lidera neće samo biti puka politička kombinatorika već suštinsko definisanje odnosa ali i pomirenje između dva naroda, Bošnjaka i Srba, Srba i Bošnjaka ali i popravljanje odnosa i tešnja saradnja između Srbije i Bosne. Jer za trajnu stabilnost zapadnog Balkana ovo je od ključne je važnosti. Kao što je i dobra poruka u zaključku sa predsednikom SNS da će autentični predstavnici manjinskih naroda u parlamentu biti deo izvršne vlast u sva četiri scenarija koja su oni predstavili javnosti”, navodi on i dodaje:

“Ono čime ćemo se suštinski baviti u narednom periodu jeste otklanjanje ekonomske diskriminacije, mora više da se ulaže u Sandžak, jer ekonomska diskriminacija pogađa sve građane Sandžaka – i Bošnjake i Srbe. Trebaju nam investitori, fabrike, nova radna mesta, da država pođednako subvencioniše kompanije i u Sandžaku i u Beogradu. Treba nam nastavak izgradnje auto-puta od Požege ka crnogorskoj granici koji prolazi kroz Sandžak. Ono sto je u vrhu naše agende jeste procentualna zastupljenost Bošnjaka u državnim institucijama i preduzećima – prvenstveno u policiji, tužilaštvu… Jako je važno da osim autentičnih predstavnika u parlamentu Sandžak dobije autentične predstavnike u vladi koji bi kroz izvršnu vlast i rešavali ova pitanja za dobrobit svih. I države i građana”. (b92)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker