SDP pozvao Anu Brnabić da urazumi lokalnu vlast

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijepolje – Povodom objavljivanja javne nabavke za rehabilitaciju i asfaltiranje određenih putnih pravaca, koji po ustaljenoj praksi vode do kuća partijskih aktivista i funkcionera a za koje će opština Prijepolje izdvojiti 20 miliona dinara, želimo da obavestimo građane o neodgovornom ponašanju aktuelne opštinske vlasti, kaže se u saopštenju za javnost iz Sandžačke demokratske partije u Prijepolju.

cghtz657e

{module Oglas 2019 – U članku 1}

,,U Srbiji je proglašeno vanredno stanje i državno rukovodstvo se danonoćno bori za spas stanovništva. Niko ne zna do kada će ova borba sa opakim virusom trajati dok strahujemo od italijanskog scenarija gde svakodnevno umire više stotina ljudi. U trenutku kada svako normalan strahuje za život, neodgovorna opštinska vlast u Prijepolju raspisuje tender za asfaltiranje ulica i puteva.

Da stvar bude još čudnija, za ovu namenu će trošiti budžetsku rezervu jer uvidom u konkursnu dokumentaciju jasno se vidi da će za navedene putne pravce trebati mnogo više novca nego što je planirano budžetom za ovu godinu. Pitamo se, s razlogom, da li je to u ovom trenutku najvažnije? Da li će ta budžetska rezerva, možda, trebati za ne daj bože i rešavanje pitanja smeštaja u bolnicama? Svedoci smo slika koje dolaze iz mnogo razvijenijih zemalja, kao što su Španija i Italija, gde pacijenti leže po hodnicima jer bolnice nisu spremne za prijem tilikog broja obolelih,, navode iz SDP-a.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

,,Umesto što se razmeće sa 20 milona dinara za asfaltiranje u toku vanrednog stanja, odgovorna opštinska vlast bi morala voditi računa da se više puta u toku sedmice prazne kontejneri, da se ne gomila i raznosi otpad po ulicama, da se češće peru i dezinfikuju ulice, da se angažuju firme za hvatanje pasa lutalica, da se obezbedi zaštita i sigurnost građana.

Naš, nekada najčistiji grad sada je grad smeća, gde je bukvalno teritorija cele opštine zatrpana raznim otpadnim materijalom. Lokalne samouprave su od Ministarstva finansija dobile preporuku o štednji tj. izdvajanu sredstava koja bi služila za nepredviđene situacije. S obzirom na to, pozivamo nadležne organe u državi, Ministarstvo za lokanu samoupravu, državni krizni štab i predsednicu Vlade da opomenu i urazume neodgovornu prijepoljsku vlast čiji čelnici nastavljaju sa sprovođenjem isključivo ličnih interesa,, zaključuju u saopštenju za javnost iz SDP OO Prijepolje. (Glas zapadne Srbije)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.