SDA Sandžaka: Da Brodarevo dobije status opštine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prijepolje – Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin predstavila je svoj plan i program rada za naredne četiri godine danas u prijepoljskom odboru.

sdadadadada 1024x576{module Oglas 1 – 2020}

Enis Poturak kandidat za odbornika iz Brodareva rekao je da je prva stvar sa kojom će se SDA Sandžaka baviti, pokretanje referenduma kako bi Brodarevo dobilo status opštine.

„To je moguće i prema Zakonu o lokalnoj samopuravi, a u Srbiji ima 18 opština koje imaju manje od 10.000 stanovnika kao Lapovo, Opovo, Trgoviše. Druga stvar je nastavak implemetacije nastave na bosanskom jeziku, treća rešavanje groblja u Brodarevu a četvrta stvar je dokumentacija za obaloutvrdu i šetalište pored Lima. Između ostalih tu je i sanacija seoskih puteva. Imamo u planu da se u Brodarevu otvori istureno odeljenje Centra za socijalni rad kao i da se pokrene manifestacija Dani dijaspore pod sloganom “Ovo je moja zemlja i moj grad”, rekao je Poturak.

{module Oglas 0 – 2020}

Edib Кajević nosilac liste SDA Sandžaka u Prijepolju istakao je da ova bošnjačka parlamentarna stranka u kontinuitetu, punih 30 godina, predala svoju izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima u Srbiji i na lokalnim izborima u Sandžačkim opštinama.

„Izborna lista naše stranke nosi naziv dr Sulejman Ugljanin i na glasačkom listu na republičkim izborima je na rednom broju 11, dok za lokalne izbore u Prijepolju pod rednim broju 8. Naši osnovni ciljevi su decentralizacija Srbije, u sklopu toga regionalna uprava u Sandžaku odnosno autonomija i vraćanje Bošnjacima statusa naroda”, kazao je Кajević. (pp media)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker