Prijepolje / Elvin Banjica: Jednonacionalna vlast na štetu Bošnjaka, pljačke budžeta višemilionske

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obavještavam javnost da podnosim ostavku na članstvo i funkciju potpredsjednika u Demokratskoj partiji Sandžaka, ovo stoji u poruci koju je javnosti uputio donedavno drugi čovjek Demokratske partije Sandžaka i odbornik u Skupštini opštine Prijepolje Elvin Banjica.

elvin banjica 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U saopćenju za javnost, Banjica navodi da ne želi više da bude nem postarač nezakonitih radnji u kojima je ogrezla aktuelna vlast.

“Naime, već duže vrijeme nastojao sam da se unutar stranke izborim za određene stavove i kurs koji će sačuvati individualnost i prepoznatljivost DPS-a, a sve u skladu s našim programom i idejama koje smo prezentovali građanima Prijepolja u toku predizborne kampanje za prošle izbore. Nažalost, svi moji napori da DPS prestane biti samo puki dizač ruku za odluke vladajuće većine, koje su štetne za građane Prijepolja, nije naišao na uspjeh. Nikada nisam mogao da se pomirim s činjenicom da DPS ostaje nem i zatvorenih očiju pred korupcijom, nezakonitim radnjama, nenamjenskom trošenju budžeta i pravosnažnim odlukama sudova. Naročito, što smo u kampanji istakli našu poznatu parolu ‘Prijepolje Prijepoljcima’ a u praksi smo radili nešto sasvim drugo, kao što je ćutanje kada su se milionske svote novca iz budžeta Opštine Prijepolje prelivale u neke partijske televizije koje čak i nemaju signal na području naše opštine”, navodi Banjica.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Iako smo mogli uticati, prepustili smo da se u Opštini izabere jednonacionalna rukovodilačka struktura u kojoj nije bilo predstavnika našeg naroda. Tim činom ne samo da smo izdali svoje biračko tijelo i naše predizborno obećanje o ravnopravnosti, već smo pustili da se desi ono što nije skoro nikada u Prijepolju, odnosno da se diskriminacija promiviše kao uobičajeni oblik političke prakse u multietničkoj sredini kakva je Prijepolje. I ne samo to, mi smo prepustili da neke druge stranke, koje su po broju glasova bile manje od nas, upravljaju procesima a da DPS sa strane to gleda bez ikakve želje i volje da uzme ono što mu je po rezultatu pripalo. Dozvolili smo da se pazarski dvoglavi lideri, s jednom političkom a drugom glavom na kojoj je ahmedija, dočekuju uz crveni tepih. To je simbolički možda najbolje pokazalo koliko je ta politika ušla i zagospodarila životima i budžetom građana Prijepolja a koliko je DPS marginalizovan i ponižen”, tvrdi Banjica.

On navodi da je pored svih tih problema na koje je redovno ukazivao na sastancima stranke, nadao se da će se stvari promjeniti i popraviti.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Danas kada smo na pragu novih izbora i kada DPS ne želi da se suoči s onim greškama koje je činio u prošlom periodu, ili koje svojim nečinjenjem nije spriječio, mene je interesovao kurs DPS u narednom periodu. Da li ćemo nastaviti ovom krivom stazom ili ćemo se unaprijed građanima obratiti i reći šta hoćemo a šta ne, s kim hoćemo a s kim ne. Da građani, članstvo a i ja sam budemo načisto. Nažalost, stav je bio da možemo sa svima. Samo da smo vlast. Tu se moj i put DPS-a razilazi, jer ja nikada nisam politiku shvatao kao grčevitu borbu za vlast bez ideja i ideala. Prosto, ne želim u narednom periodu da učestvujem u vlasti koja je Prijepolje pretvorila u partijski grad i grad koji je u jednoj vrsti blockade, gdje nije moguće normalno funkcionisanje, grad koji je postao asocijacija za odlazak ljudi i deponiju, kako onu stvarnu u Stanjevinama , nažalost tako i onu političku. Od četiri odbornička mandata DPS je mojom ostavkom ostao sa svega jednim mandatom. Sama ta činjenica, bez dublje analize i tumačenja, govori da nešto ozbiljno škripi i ne štima. Nažalost, mislim da u DPS nema snage da se pogleda ovim problemima u oči. Mojim kolegama i saborcima u DPS želim u privatnom životu sve najbolje a u političkom da najzad smognu hrabrosti i kažu javno šta zapravo misle i šta pričaju iza kulisa zvaničnih sastanaka i govornica. Evo ja sam to učinio”, zaključuje u saopćenju za javnost Elvin Banjica.

Izvor: PP Media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker