Sandžaklija uhapšen u Sarajevu u akciji kodnog naziva ”Falkon”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Policijski službenici Uprave policije MUP KS proveli su akciju kodnog naziva “Falkon”, u okviru koje su identifikovali organizovanu kriminalnu grupu koja je na području Kantona Sarajevo počinila više krivičnih dela na štetu više pravnih i fizičkih lica.

Tom prilikom uhapšeni su: T.Š. rođen 1998.godine u Veroni, A.R., rođen 1999.godine u Sarajevu, M.B. rođen 1996.godine u Sarajevu, A.A. rođen 1996.godine u Sarajevu, E.T. rođen 1998.godine u Sarajevu i A.T. rođen 2000.godine u Sarajevu, dok se N.R., rođen 1978.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu, trenutno nalazi na hospitalizaciji u UKC u Sarajevu, zbog povreda zadobijenih usled upotrebe vatrenog oružja na području opštine Stari Grad Sarajevo, saopšteno je iz MUP KS, prenosi Srpskainfo.

Pretresi na više lokacija

Osim pomenutih osoba policijski službenici su raspisali operativnu potragu za još tri osobe, čiji identitet je poznat policiji, a nalaze se u bekstvu.

Navedene osobe su osumnjičene za izvršenje više krivičnih dela.

Po Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS obavljeno je više pretresa stambenih objekata na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzetu predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dela, piše Avaz.

Organizovana grupa je u proteklom periodu obavljala neovlaštenu nabavku, transport i prodaju narkotičkih sredstava, a potom s ciljem obračuna sa drugim organizovanim grupama i osobama koja se bave vršenjem sličnih krivičnih dela, obavila više krivičnih dela na štetu fizičkih i pravnih lica na način da su od, njima poznatih osoba, nabavljala i aktivirala nepoznate eksplozivne i druge naprave na stambenim i poslovnim prostorima, te počinila više krivičnih dela oštećenja i paljevine pokretne i nepokretne imovine fizičkih i pravnih lica, kao i upotrebom vatrenog oružja.

Tri osobe puštene na slobodu

Nakon završene kriminalističke obrade osobe: T.Š., A.R. i A.A. su uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima predati u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dok su: M.B., E.T. i A.T. otpušteni iz službenih prostorija, a policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku osoba koje se nalaze u bekstvu.

(Blic, Avaz, srpskainfo)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker