Prijepolje / Braća Pavlović pušteni na kućno lečenje, a tužilaštvo ih želi u pritvoru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vuk (19) i Đorđe Pavlović (20), koji su prošlog vikenga brutalno pretučeni ispred prijepoljskoh noćnog kluba “Intermeco“, otpušteni su sa Odeljenja neurologije Opšte bolnice Prijepolje na kućno lečenje. Sudsko veće u ovom gradu odbilo je predlog tužilaštva za njihov pritvor.

Sud je kasnije odbio i žalbu tužilaštva na ovu odluku pa će se oni braniti sa slobode. Predlog za pritvor vlasnika kluba, njegovih sinova i još jednog učesnika tuče je prihvaćen i oni se nalaze u pritvorskoj jedinici u Užicu.

Kako saznajemo iz Opšte bolnice Prijepolje, Vuk i Đorđe su, po odluci lekara specijaliste, otpušteni na kućno lečenje. Prema rečima porodice, fizičko stanje mladića je bolje ali su i dalje pod velikim stresom.

Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju, saopštilo je pre dva dana za našu redakciju da je Osnovnom sudu u Prijepolju 29.marta podnet predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana za sve učesnike tuče među kojima su bili i povređeni Pavlovići. Predlog je dat zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika. Predsednik suda u Prijepolju, za Nova.rs, rekao je da je predlog prihvaćen za četiri lica a odbijen za brću Pavlović.

„Postupajući sudija je odredio pritvor za četiri lica, a za dva koja su u tom trenutku u bolnici nije, jer nisu saslušani. Sve stranke imaju pravo želbe nadležnom veću ovog suda. Sudija koji postupa u ovom slučaju, vršio je procenu da li ima osnova da se odredi pritvor ili ne. Zakonom je predviđeno da se pre određivanja pritvora lica moraju saslušati na okolnosti u vezi kojih se predlaže pritvor. Tužilac nije saslušao dva lica, jer su se nalazila u bolnici pa je pritvor određen za četiri lica“, rekao nam je Predsednik Osnovnog suda u Prijepolju Mileta Bezarević.

Kako saznajemo, Osnovno javno tužilaštvo je zatim podnelo žalbu na odluku suda, što je Sudsko veće odbilo.

„ Na odluku suda Osnovno javno tužilaštvo je uložilo žalbu koju je Veće ovog suda 31.03.2022. godine odbilo. Ovo je konačna odluka Osnovnog suda u Prijepolju, koja je pravosnažna, i predmet-predlog za određivanje pritvora je rešen. Dalji postupak vodi OJT, koje izvodi dokazne radnje i obezbedjuje dokaze, posle čega odlučuje da li će podneti optužni predlog”, potvrdila je za Nova.rs PR suda, sudija Ana Pajović.

Podsetimo, u tuči ispred prijepoljskog noćnog klubu „Intermezzo“ koja se dogodila u noći subota na nedelju kada, brutalmo su  pretučena braća Pavlovići iz ovog grada, stari 19 i 20 godina. U tuči je povrećeno još nekoliko mladića među kojima I jedan sedamnaestogodišnjak.

Pavlovići su posle petodnevnog bolničkog, otpušteni na kućno ličenje. Po odluci suda, u pritvoru u Užicu nalaze se četiri učesnika tuče, vlasnik noćnog kluba, njegovi sinovi i još jedan muškarac.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker