Mevlud Dudić se obratio Vučiću u vezi džamije u Priboju – Molim vas da to riješite

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Priboj kako bi smirio tenzije koje su nastale u tom gradu u prethodnom periodu. Skupu se posle predsjednika i vladike Atanasija obratio i predsjednik Mešihata muftija Mevlud ef. Dudić, koji se zahvalio predsjedniku Vučiću na svemu što je uradio.

– Predsjednik države je poput vjetra u leđa. Ja čvrsto verujem da je, sve što je rekao, rekao iz srca. Doduše, predsjedniče, navukli ste jedan bijes, jer sve ono što obećate, to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radio, od vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. 12.500 radnih mjesta je u prethodnoj godini bilo i smatram da je to od izuzetnog značaja, i da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovdje – rekao je muftija i dodao:

– Ovo je za mene od izuzetnog značaja i želim da se prije svega obratim muslimanima. Dragi imami, poštovani muslimani nastojte da u duhu riječi Pejgambera najbolji među vama su oni koji čine dobro drugim ljudima, a najlošiji su oni koji čine zlo drugim ljudima. Nastojte poštovana ulemo da podižete generacije vjernika koji će voljeti, a ne mrziti, koji će graditi, a ne razvaljivati, koji će činiti dobro, samo dobro. Od te parole nikada odustati nećemo.

– Učinit ćemo sve da vjernici imaju povjerenja i poštuju zakone ove države. Oni druge države nemaju, drugog predsjednika nemaju i ovu Islamsku zajednicu imaju i u nju imaju povjerenja. Nadam se, ako Bog da predsjedniče, da ćemo zahvaljujući vama napraviti džamiju u Novom Priboju.

Treba da ostanete upisani kao predsjednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju. Detaljnim urbanističkim planom nema ništa sporno, ali je problem sa određenim privatizacijama, zato vas molim da to riješite – istakao je muftija Dudić.

Predsjednik Vučić kazao da zbog da se radi na rješavanju imovinsko-pravnih sporova, te da će uključiti sve da se procedura ubrza. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Kismet
Kismet
10 mjeseci ranije

uvazeni Muftija muslimani ce postovat Srbiju koliko ona bude postovala njih, jer to je Gospodar svjetova ugradio u dusi insana, tako da i vi znate da se tu ljudski faktor nemoze puno mijesati !!!!!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker