Ko je Jasmin Hodžić novi pomoćnik u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj/Beograd – Pribojac Jasmin Hodžić (37) mladi doktorant FPN-a i jedan od najperspektivnijih Bošnjačih političara, nakon uspešnog obavljanja niza značajnih funkcija u opštini Priboj, imenovan za pomoćnika u MTTT.

jasminhodzicgzs{module Oglas 1 – 2020}

Jasmin Hodžić (37) osnovno školu i Gimnaziju pohađa u rodnom Priboju, nakon čega 2003. upisuje Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na kom uspešno zavšava osnovne studije – smer Međunarodni odnosi  sa Diplomskim radom „Nacija i nacionalizam“ koji je odbranio 2009.godine. Tokom  studiranja pokazuje  talete na polju komunikacija, javnog nastupa i aktivizma koje usavršava kroz više  završenih kurseva i studijskih škola fondacija (Friedrich Naumann Stiftung i Nacional Democratic Institute), a svoju svestranost dodatno iskazuje  i  posebnim  darom  za pevanje od čega finasira svoje školovanje, dodatne edukacije i humanitarni rad.  

{module Oglas 0 – 2020}

Nakon završenih osnovnih studija upisuje Master, koji uspešno završava 2017. godine  sa Master radom pod nazivom „Političko predstavljanje nacionalnih manjina u Srbiji 1990-2015“ . Tokom svog akademsko-naučnog angažovanja od 2017. do sada, Hodžić je  objavio i više naučnih radova i  članaka iz oblasti manjiske politike.

Uvek isticani lokal patriotizam potvrđuje povratkom u rodni grad nakon završenih studija, gde otpočinje privatni biznis, zasniva porodicu i angažuje se multisciplinarno od javne politike, preko preduzetništva do humanitarnog rada i razvoja zamrlog kulturno-zabavnog života Priboja. 2014.godine sa početkom rada u Gimnaziji Priboj gde predaje set društvenih predmeta, Hodžić odlučuje da prestane sa uspešnom pevačkom solo karijerom i učešćem u radu KUD FAP Priboj, smatrajući to nespojivim sa akademskim i političkim angažmanom kome u budućnosti daje prioritet.

Kao mlad i obrazovan  političar,  ubrzano postaje nezaobilazan činilac u javnom i političkom životu Priboja i daje značajan doprinos  u svim procesima revitalizacije grada. Kao odbornik od 2012. do 2016.godine biva progašen za  najaktivnijeg odbornika u lokalnom parlamentu, a Menadžer opštinskog odbora i član glavnog odbora Liberalno demokratske partije postaje 2014.godine.  Od 2016.godine do danas Hodžić je uspešno obavljao poslove : Pomoćnika predsednika opštine za lokalni ekonomski razvoj; Koordinator rada Industrijske zone Priboj; Glavni pregovarač sa investitorima;  Predsednik saveta za zapošljavanje opštine Priboj;  Predsednik komisije za izradu strateških dokumenata opštine Priboj ; Rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj ; Predstavnik opštine Priboj u NALED-u i 2020. do imenovanja na mesto pomoćnika ministra poslove Savetnika predsednika opštine za saradnju sa Vladom Republike Srbije.

{module Oglas 2 – 2020}

Rešenjem Vlade Srbije od 24.decembra 2020.godine Jasmin Hodžić je imenovan na dužnost pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija  – Sektor za trgovinu, usluge i političku konkurenciju.

Svoj razvoj i usavržavanje Jasmin Hodžić nastavlja i dalje na Doktorskim studijama Fakulteta političkih nauka, Univerzitet u Beogradu(smer- politikologija)  na kom  trenutno pohađa III godinu doktorskih studija. Oženjen je i otac troje dece Šejle, Kenana i Lejle.

PP Media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker