Njemački investitor stiže u Priboj, posao za 400 radnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priboj – Premijerka Vlade Srbije Srbije, Ana Brnabić, posetila je u sredu Priboj i tom prilikom, u pratnji prvog čoveka opštine Lazara Rvovića i narodnog poslanika Krsta Janjuševića  obišla Slobodnu zonu gde se upoznala sa radom turske kompanije „Flex Academy“ i preduzeća „InmoldPlast“.

ghnjghgf

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Premijerka je potom je obišla rekonstruisanu srednju Mašinsko – elektrotehničku školu, gde su je dočekali đaci koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo u robotici. Inače, država je u obnovu škole uložila više od pola milijarde dinara.

Jedan od najboljih primera kako se podići iz potpune propasti svakako je opština Priboj. Do pre par godina to je bila devastirana lokacija, čija budućnost se izjednačavala sa budućnošću FAP-a. Slobodna zona u okviru koje uspešno posluju domaće, i kompanije iz Holandije, Turske i Španije koje zapošljavaju više od 500 radnika, nastala je tako što je država, deo imovine korporacije FAP, bez naknade, prenela u vlasništvo lokalnoj samoupravi.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Situacija je bila izuzetno teška, ali Priboj nije pušten da propadne i rezultati su sada iterkako vidljivi. Stručni tim ljudi koje smo okupili digla je ovu opštinu iz pepela. Više se ne izjedanačava sa FAP-om, već su tu novi strani i domaći investitori koji zapošljavaju preko pet stotina ljudi, a nova nemačka kompanija koja proizvodi delove za automobile zaposliće još 400 Pribojaca. Napravili smo put kojim idemo napred, dajemo signal mladima da je ovde moguća bolja budućnos – istakla je predsednica Vlade RS, Ana Brnabić.

Ona je podsetila da je ključno ulaganje u obrazovanje, jer mladi moraju imati odlične uslove da bi ovde ostali, ali i vratili se da rade i zarađuju u život u novim kompanijama.

– U rekonstrukciju škola uloženo je oko 700 miliona evra i u planu su i nova ulaganja. Omladinci koji predstavnjaju Srbiju na Evropskom takmičenju iz robitike su Pribojci i to je jasan signal da aša odluka o otvaranju Regionalnog strat ap centra je itakako ispravna. Od sledeće godine u svim školama postojaće i bečićni intrenet, a pRiboj će biti prva opština koja će kompletno preći na biomasu. Time se dokazuje da su čuda moguća i da je moguće izaći iz problema. Lokalna samouprava mora biti servis građana koji mogu računatna pomoć –  naglasila je Ana Brnabić.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Da opština Priboj nije zaboravljena od svih upravo su dokaz ova velika ulaganja, ali i posete državnog vrha.

– Dolazak premijerke nam izuteno znači, ne samo zbog sredstava koja dobijamo od Vlade RS, već nam je to signal i poruka da će se za Priboj učiniti još više. Ovde smo bili kao u napuštenom rudniku, ali vidimo aše svtelo na kraju tunela. Danas smo obišli relaizvone projkete, ali će ih sigurno biti još. Naš uspeh je što FAP prozvodi za voju indutsriju Srbiju, što smo dobili Slobodnu zonu i nove investitore. Sve to nam mnogo znači – rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

U toku su pregovori i sa još jednim domaćim invetitorom, a prema rečima narodnog poslanika, Кrsta Janjuševića, to je jedan od nakvećih privrednika u zapadnoj Srbiji.

– Sve ovo što smo postigli u revitalizacioji Priboja samo nam je dalo vetar u leđa da nastavimo dalje. Nakon izgradnje nemačke fabrike, u Slobodnu zonu stiže još jedan veliki investitor koji će obezbediti radna mesta za naše sugrađane. Međutim, delujemo i na drugim poljima. Svesni smo koliko je bitna putna infrastruktura, stoga je već u planu izrada projektne dokumentacije za put Кokin Brod – Jarmovac koji će Priboj, Zlatar i Zlatibor učiniti delom iste turističke ponude – naglasio je Janjušević.

PP Media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker