Zukorlić popljuvao Ugljanina: On je nacionalista, politika mu je primitivna

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Šef Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić dao je opširan intervju portalu ruskom portalu na srpskom jeziku “Balkanist” u kojem je govorio o političkom programu stranke i iznio svoje poglede na to kako riješiti aktuelni regionalni problemi.

Zukorlić je, između ostalog, objasnio kako je odlučio da vjerske aktivnosti zamijeni politikom.

“Muslimani na Balkanu nisu homogeni. Na primjer, tu je Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka. Ja i on imamo dijametralno suprotne stavove.

Stranka pravde i pomirenja vodi uravnoteženiju politiku. Da, borimo se za svoj narod, ali ni u kom slučaju na štetu narušavanja tuđih prava. Naša politika je mudra, njegova primitivna. Njegova stranka još uvek ide po inerciji 90-ih, kada je bila prva partija Bošnjaka i ljudi su na njih polagali velike nade. Danas su ovi muslimani razočarani. Ugljaninova stranka zadržala je vlast samo u opštini Tutin i nadam se da ćemo ih tamo pobijediti. Bošnjaci su dugo bili taoci politike Sulejmana Ugljanina i Rasima Lajića. Obojica su se borili za svoje lične interese, ugrožavajući interese našeg naroda.

Ugljanin je nacionalista, a nacionalizam je uvijek donosio više štete nego koristi. Generalno, uključio sam se u politiku jer više nisam mogao da gledam šta rade sa našim ljudima. Želio sam da pokažem da postoji još jedan način. Možete biti musliman i Bošnjak, braniti svoje interese, ali ne na račun kvarenja odnosa sa Srbima. Moja politika je politika ‘i – i’, politika integracije, a ne uzajamnog negiranja.

Zukorlić je istakao da se ranije se u Sandžaku vjerovalo da ako su Srbi nešto dobili, onda su Bošnjaci izgubili — i obrnuto.

“Mi smo prvi podigli zastavu pomirenja. U Srbiji ima dovoljno mesta za sve: i za Srbe i za Bošnjake. Naš program je za Bošnjake, ali ne na štetu interesa srpskog naroda. Da, bilo je mnogo tužnih stranica u istoriji odnosa srpskog i bošnjačkog naroda, Beograda i Sandžaka, ali ne želim da uništavam državu u kojoj živim. Ja to vidim kao naš zajednički dom, a ako spalite jedan stan, izgoreće cijela zgrada. Sve što mi se ne sviđa u našem zajedničkom domu, pokušaću da ispravim na miran način, pregovorima i pokazujući poštovanje prema svim stanovnicima naše zemlje”, rekao je Zukorlić.

Izvor: Balkanist

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzak
Sandzak
2 godina ranije

Nit’ se rodio nit’ će se rodit’ munafik kao što je ova seljačina iz Orlja. Fukara, sirotinja koja je došla do bogatstva na račun Islamske zajednice, Vučićev dupelizac, izdajica Islama i Bošnjaka.

Bosanac
Bosanac
2 godina ranije
Odgovor za  Sandzak

Otkrij se, ciji si? Suljov ili Rasimov  :wpds_lol: 

Sandzak
Sandzak
2 godina ranije
Odgovor za  Bosanac

Ako hoćeš iskreno, ponajviše gotivim SDA, ali i tu ima nekih stvari koje mi se ne sviđaju, ali sve što je vezano za ovog bradatog munafika mi je apsolutno jasno. Rasim je možda bolji političar od Sulja, ali nije naš, bošnjački. Suljo je takav kakav jeste, nije melek ali je bar naš, a ova dvojica ostalih, zna se čiji su. Rasim opet zna biti čovjek, a bradati munafik niti je kada bio niti će biti čovjek. Ne bih nekog smatrao munafikom da nisam imao prilike da lično doživim neke stvari, no nije pametno spominjati konkretno koje po internetu, ne bih da ulazim u probleme sa gazdama ovog orljanskog munafika. Samo mogu reći da je dno dna, Ebu Leheb i Ebu Džehl u jednoj osobi.

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.