“ŽIVEO JE U NEMAŠTINI, U DŽAMIJU NIKAD NIJE KROČIO” / Meštani sela Suvodo iz kojeg je rodom NAPADAČ IZ LASTE kažu da je uvek bio problematičan

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Fahrudin Kahrović je odrstao bez majke. Ima njih petoro, šestoro braće i sestara i samo oca imaju. Ceo život je živeo teško… Šta da vam kažem, to je jedna mala trošna kuća, nema ni fiksni telefon – kaže za “Blic” meštanin sela Suvodo kod Prijepolja iz kog je rodom državljanin Srbije koji je napravio haos u “Lastinom” autobusu u Nemačkoj!

On kaže, da je Fahrudin, koji je pre nekoliko dana izazvao takav incident da je satima bio blokiran auto-put u Nemačkoj jer je on držao putnike i vozače kao taoce u autobusu, veoma teško živeo u Srbiji.

– Kako da vam kažem, oni nemaju, što se kaže, “hleba da jedu”. Težak im je život – navodi naš sagovornik.

Takođe ističe da na priče da se Fahrudin pozvao na Allaha kada je napao ljude ne zna šta da kaže, obzirom da ga u džamiji nije video nikad.

– Koliko znam, on ima 30 godina i za svih tih 30 godina tvrdim da nije ušao u džamiju. Dakle, nije vernik. To mogu da potvrdim, jer da jeste mi bi ovde to znali – navodi on.

Kaže da je Fahrudinov otac građevinski radnik i da je i on sam krenuo time da se bavi.

– Obojica rade kao građevinski radnici. Mislim da Fahrudin radio na crno u Ofenbahu – navodi on.

Meštani takođe kažu da ranije nije čuo da Fahrudin pravi probeme.

– Svi znamo da je ima problem sa kockom. Ali ja ne znam da je pravio probleme. Pričaju da je bio privođen za sitne krađe i prestupe – kaže komšija napadača iz Laste.

On ističe da Kahrovićev napad na ljude u autobusu, prema njegovom mišljenju, nema veze sa religijom.

– Koliko sam čuo, njega su isprovocirali momak i devojka koji su sedeli ispred njega i on je napao tog momka – kaže on.

Podsetimo, državljaninu Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je pre dva dana krenuo ka Srbiji određen je pritvor. Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem.

Sudija nije isključio mogućnost da se osumnjičeni nalazi u teškom psihičkom stanju, te će biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu.

Inače, policija je otkrila detalje drame koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se Srbin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili šta se tačno događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

– Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor – naveli su iz policije.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

– Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu – saopštili su iz policije.

Podsetimo, mediji pišu da je Fahrudin Kahrović u autobusu pričao kako mu je “Alah naredio da ovo uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut”. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker