ZAVRŠENO SUĐENJE ZA UBISTVO U NOVOM PAZARU: Ušao u restoran i izrešetao čoveka, tužilac ukazao na kontradiktornosti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

IZNOŠENJEM završnih reči pred Višim sudom u Novom Pazaru završeno je suđenje Bajazidu B. okrivljenom da je u avgustu 2019. godine u novopazarskom restoranu “Dar” ubio Bejta Krlića (51).

U završnoj reči zamenik Višeg javnog tužioca Adnan Baćićanin i punomoćnik oštećenih Mirjana Nestorović kazali su da je tokom glavnog pretresa nesumnjivo dokazano da je Bajazid izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, tražeći od suda da se oglasi krivim.

Oni su kazali da je iz svih materijalni dokaza, DNK analiza, nalaza komisija i stručnih veštaka, kao i video snimka iz restorana nesumnjivo izvesno da je Bajazid lišio života Krlića.

Tužilac i zastupnica porodice žrtve naveli su i da je odbrana okrivljenog nedosledna i kontradiktorna, kao i izjave savetnika angažovanih od strane njegovih zastupnika.

– Okrivljeni je u odbrani naveo da je povukao obarač u nužnoj odbrani, a kasnije da uopšte nije povukao okidač, što je kontradiktorno u odnosu na materijalne dokaze i iskaze svedoka – naveli su tokom završne reči.

Takođe, smatraju da je ubistvo prouzrokovano voljnim i svesnim radnjama Bajazida i da nema nikakvih dokaza u vidu povreda na njegovom licu, niti su one evidentirane u lekarskom izveštaju prilikom prijema u zatvor, koje mu je, kako je izjavio, naneo Krlić, a što bi upućivalo na to da je delovao u nužnoj odbrani. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker