Zamršeno klupko zločina na Pešteru: Sve počelo porukom, pominju se 20.000 evra, kao i misteriozni muškarac koji se kobne večeri navodno video s ubijenim Nusretom i uhapšenom Rijaldom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zamršeno klupko zločina na Pešteru: Sve počelo porukom, pominju se 20.000 evra, kao i misteriozni muškarac koji se kobne večeri navodno video s ubijenim Nusretom i uhapšenom Rijaldom

Treća osoba, Rijalda H. iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Dok je Sead Z, koji je osumnjičen za ubistvo, u bekstvu i nedostupan policijskim organima, piše Sandžak live.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Z, poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu naneli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Incident se dogodio 8. februara ove godine, a telo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu, a koju je, kako se ispostavilo, poslala osoba koja je želela da mu naudi.

Kako su lokalni mediji preneli, Nusret se, ništa ne sumnjajući, odazvao pozivu za sastanak, ali umesto očekivanog susreta, dočekala ga je zaseda. Na dogovorenom mestu, umesto žene, sačekala su ga veći broj muškaraca koji su ga brutalno pretukli i njegovo telo bacili u bunar.

Motiv ljubomora

Dosadašnji tok istrage ukazuje na to da je motiv stravičnog zločina ljubomora. Navodno je ubijeni muškarac bio u kontaktu sa uhapšenom Rijaldom H, zbog čega je njen bivši suprug bio ljubomoran.

Lokalni portal Sandžak live piše da su Rijalda H. i Sead Z. živeli su zajedno u Sarajevu pre nego što su se razveli, nakon čega se ona sa dvoje dece vratila u selo Bioc na Pešteru.

Audio-snimak otkrio nove detalje

Tokom jučerašnjeg dana objavljen je i audio snimak razgovora između brata ubijenog muškarca i osumnjičenog za zločin, Seada Z. i to nakon što je nestao Nusret.

Sead je pozvao Nusreta i rekao da ga svi zovu i govore kako se on sastao s Nusretom i da stoji iza svega. On je u razgovoru tvrdio da je u Austriji i da je otišao pre dva dana, kao i da nema veze s nestankom ubijenog Tutinca.

“Ja s njim nemam ništa, raspitajte se s kim je bio zadnji put”, rekao je osumnjičeni i ukazio na neku osobu koja je Nusretu navodno dala stan, auto i 20.000 evra kao potencijalnog napadača na Nusreta.

Ipak, Sead je u razgovoru potvrdio da se video s Nusretom istog dana kad i ta osoba koju optužuje, ali nije hteo da otkrije njeno ime.

Tvrdio je da je ta osoba bila sa Nusretom i Rijaldom tog dana kada je Tutinac nestao.

O pretnjama Nusretu

Brat ubijenog muškarca potom je upitao osumnjičenog Seada da li je pretio Nusretu. On je rekao da je pretio Rijaldi, ne Nusretu. Ipak, tokom poziva se ispostavilo da je slagao.

Naime, brat ubijenog muškarca je tad rekao da je dobio neke poruke od čoveka koji je pretio Nusretu. Kako je izjavio te poruke su bile poslate Rijaldi ili nekom drugome, a sada su došle do njega.

„Imam poruke, pretio je Nusretu: „Jedan će noćas od nas biti pod crnom zemljom, ja ili Nusret““, kaže Nusretov brat tokom poziva, na šta mu osumnjičeni potom govori i priznaje da su to poruke koje je on poslao.

Iako je negirao povezanost sa zločinom, tokom istrage policija je došla do informacija koje ukazuju da je on zapravo učestvovao u ubistvu.

Sandžak live je došao i do dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mestu, i tamo, kako se sumnja, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

Tokom istrage utvrdiće se sve okolnosti zamršenog zločina koji je šokirao javnost

Nova.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.