Vulin dobio žestok odgovor iz BiH – Polomit ćeš zube na započinjaju ujedinjenja Srba na štetu BiH

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara reagovao je na izjavu srbijanskog ministra policije Aleksandra Vulina o stvaranju tzv. “srpskog sveta” i nemogućnosti da se taj proces ujedinjenja svih Srba zaustavi.

“Aleksandar Vulin, kao osoba koja ne priznaje presude međunarodnih sudova i genocid u Srebrenici, nije uopšte relevantan da govori o genocidu. Umjesto isprazne priče koja služi za zabavljanje narodne mase, Aleksandru Vulinu pametnije bi bilo da učini civilizacijski iskorak tj. prizna genocid počinjen u Bosni i Hercegovine i izvini se žrtvama velikosrpske ideologije”, poručio je.

Čampara smatra da istupi Aleksandra Vulina i nacionalista sličnih njemu najveću štetu nanose srpskom narodu koji ni u 2021. godine nije dostigao civilizacijski stepen u kojem je sposoban suočiti se s presudama i pokazati kajanje zbog učinjenih ratnih zločina.

“Srbijanci imaju svoju zemlju i ona se zove Republika Srbija. Njene granice su međunarodno priznate i takve će i ostati jer ni pedalj više od postojeće teritorije Srbija nikada neće imati. Treba imati na umu i da ostvarenje sna o životu svih Srba u jednoj zemlji bukvalno znači invaziju Srbije na Njemačku, Švicarsku, Francusku ili pak Austriju. Jer brojni državljani Srbije danas bježe od sistema u kojem je Vulin ministar unutrašnjih poslova”, rekao je.

Za kraj je uputio i upozorenje Vulinu.

“Upozoravam Vulina, polomit ćeš zube na svakom pokušaju započinjanja procesa ujedinjenja Srba na štetu Bosne i Hercegovine. Ne idite tim putem ako imate skrivene namjere.”

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da “nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi”.

Kako je rekao, između ostalog, “nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

“Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u dijelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Omer Kitarović
Član
Omer Kitarović
1 godina ranije

Naravno da Hrvatima nije u interesu da im granica sa smrdijom bude Bosanski Brod vec Drina.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker