Vučić posjetio Sandžak, donirao novac za džamiju koja se gradi već devet godina (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Aleksandar Vučić posjetio je danas Sandžak gdje je predao privatnu donaciju za gradnju džamije i crkve, kao poruku podrške zajedničkom životu i miru.

Vučić je prije održavanja vojne vježbe na Pešteru posjetio dva sela kod Novog Pazara, Deževu gdje je donirao novac za gradnju crkve te Buče gdje mještani devet godina grade džamiju.

U Buču je posetio porodicu Salke Ljajića koja broji devet članova, a sa domaćinom je razmjenio poklone.

“Svi radite i živite zajedno, alal vjera. Ja ću pošto nemamo mnogo vremena da se zahvalim, objema velikim porodicama, prije svega porodici Salke Ljajića, ali i svim Ljajićima i svim Husovićima ovde u Buču, i da se zahvalim na gostoprimstvu, samo nekoliko riječi imam da vam kažem. Divno je što imate djece i što živite zajedno, što vjerujete u budućnost, a mi ćemo da pomognemo onoliko koliko možemo”, kazao je on.

Džamija vam je na divnom mjestu, dodao je, malo smo pomogli i završićete je poslije osam ili devet godina veoma brzo.

“Mi ćemo da pomognemo i za ove puteve i za Donje Buče, da uradimo tih kilometar i dvjesta metara, odmah, da već narednih dana vidite mašine i ono što sam pitao i efemdiju Zijada i sve druge, dakle to je oko mlijeka pošto imate krava, da je cijena ove godine niža, znam da ljudi uvek traže više ono što traže ovde je da se ujednači cijena sa svim drugim, a trebalo bi da vidimo kako da obavežemo otkupljivače da se cijena bar nešto podigne da bi seljaci imali račun da drže krave, da se bave poljoprivredom”, izjavio je on.

Mještani ovog kraja požalili su se Vučiću kako Duga Poljana ima problem sa vodom, a kazali su kako traže da se poveže put koji je od makadamate da i taj dio Srbije uskoro dobija autoput.

“Duga Poljana uskoro dobija autoput. Direktno ide kroz Dugu Poljanu, autoput uskoro. Volio bih da ovi naši prijatelji u Bosni, hoće da urade svoj dio autoputa, pa bi ste do Sarajeva došli za dva i po sata, ali ćete do Beograda stizati za dva i po sata. Za mjesec i po dana ćemo da potpišemo ugovor za Požega – Ivanjica- Arilje – Duga Poljana – Boljare. Tada vam dolaze investitori sa fabrikama. Na pola puta između Pazara i Sjenice, Duga Poljana dobija sve. Tada dobijate fabriku, tada rješavamo sve. Neću da vam obećam put, hoću da prvo uradimo ovo, a onda tada da vas zamolim da mi tražite put. Doći ću, uradićemo”, kazao je Vučić mještanima. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker