VIDEO / Umalo tuča u Skupštini Srbije: „Ološu jedan, šta je? Aj dođi“

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Skupštini Srbije tokom rasprave o novoj vladi zamalo je večeras došlo do fizičkog okršaja među poslanicima Narodne stranke i Srpske napredne stranke.

Do incidenta je došlo kada je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, na dobacivanje šefa poslaničke grupe SNS-a Milenka Jovanova ustao iz poslaničke klupe i krenuo ka Jovanovu i drugim poslanicima SNS-a.

– Ološu jedan, šta je? Aj dođi – rekao je Jovanov Novakoviću, nakon čega je poslanik Narodne stranke krenuo ka Jovanovu.

Sa Novakovićem su krenuli poslanici Narodne stranke Miroslav Aleksić, Vladimir Gajić, a iz poslaničkih klupa iz poslaničkog kluba SNS-a ustali su Jovanov, Nataša Jovanović, Marijan Rističević i drugi.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić nikome nije izrekao opomenu u tom trenutku, pozvao je poslanike da se vrate na svoja mesta, a kasnije je izrekao opomenu Miroslavu Aleksiću jer je dobacivao iz klupe zbog nemogućnosti da replicira mandatarki Ani Brnabić.

Dok je Aleksić negodovao, Orlić ga je upitao: Da li ste nezadovoljni što niste dobili opomenu za ono što ste malopre radili po sali, a potom mu i izrekao opomenu.

Pošto je Aleksić nastavio sa negodovanjem i dobacivanjem, Orlić ga je upitao da li treba još jednu opomenu da mu izrekne.

Incidentu je prethodila rasprava Aleksića i mandatarke Brnabić tokom koje je Aleksić kazao da je krajnje i maksimalno neodgovorno da se pravi ovolika vlada kada se zna kolika je kriza, a kandidate za ministre nazvao je nestručnima.

Aleksić je naveo da je i prethodna Vlada koju je vodila Brnabić uništila ekonomiju u Srbiji i to katastrofalnim privatizacijama u kojima je učestvovao ministar finansija Siniša Mali, ali i da je nekadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kako kaže, ”ukucao ekser u kovčeg” srpske poljoprivrede.

Brnabić je odgovorila da se stručnost“o kojoj Aleksić govori vidi na primerima koji mogu da se uporede sa prodajom NIS-a za 400 miliona evra, što je uradila prethodna vlast, dok je sadašnja dala aerodrom u koncesiju na 25 godina za 1,2 milijarde evra.

– Prodali ste čitavu naftnu industriju sa svim što je imala za 400 miliona evra. Nemam tu šta da zamerim Rusima kada smo imali ovde vladu koja je htela da proda za 400 miliona evra. Oni su uspeli da prodaju čitav niz za taj novac i to zauvek, a mi smo aerodrom dali na 25 godina, a posle ostaje vlasništvo države Srbije. Ljudi moji pogledajte stručnost našeg i stručnost njihovog tima“ – kazala je Brnabić.

Na kritike da je firma u kojoj je njen brat bio direktor dobijala poslove od Vlade, Brnabić je odgovorila da je to evropska kompanija koja zapošljava više od 500 inžinjera i da se tim povodom, ako ima nešto da zamere, obrate EU i dodala da je ta firma poslove dobijala i 2008. godine.

Pogledajte video

(Tanjug)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker