Vanredno saopštenje Mešihata povodok nemilih dešavanja u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom posljednjih istupa na društvenim mrežama, prozivki i prijetnji kojih nisu lišeni ni najveći autoriteti Islamske zajednice i njeni uposlenici, koje su danas kulminirale nasrtajem na službenika Mešihata Islamske dr. Admira Muratovića, šefa Ureda za obrazovanje, od strane Feha Biševca, Mešihat Islamske zajednice izražava zabrinutost i najoštriju osudu.

Mešihat Islamske zajednice poziva sve one koji sebe smatraju muslimanima vjernicima, dobronamjernim prema Islamskoj zajednici, te sve članove Zajednice, da prestanu sa javnim iznošenjem ili dijeljenjem paušalnih, zlonamjernih, neutemeljenih,  tendencioznih optužbi ili sumnji, koje se serviraju sa različitih strana, sa jasnim, nedobronamjernim ciljem prema Zajednici, te da prije istupanja u javnost provjere istinitost onoga što žele podijeliti sa drugima, jer se na taj način nanosi veća šteta Zajednici od koristi, bez obzira kakve bile namjere onih koji istupaju na društvenim mrežama.

Islamska zajednica ima svoju strukturu, organe i ustanove, svoje čelnike, funkcionere i uposlenike, članove, džematlije i aktiviste, koji su pozvani i obavezni da vode računa o Zajednici i štite njene interese i interese vjernika, što je i činjeno tokom historije, a posebno u zadnjih 15 godina, kada je jedna neodgovorna grupa, predvođena uticajnim političkim faktorima iz tog vremena, dala sebi za pravo da odlučuje kakva treba biti Zajednica, ko je podoban da je vodi, a ko nije, ko treba biti muftija, glavni imam, direktor itd., tako da je svako samoinicijativno istupanje pojedinaca ili grupa u tom pravcu, koje izlazi iz okvira Zajednice, neprihvatljivo i zlonamjerno, a njegove posljedice su jasne.

Islamska zajednica u Srbiji po svojoj misiji pripada svim muslimanima u zemlji i dijaspori, svim dobronamjernim vjernicima koji je doživljavaju svojom i dužna im je pružiti svu pažnju i dati mogućnost da ostvare svoja prava i obaveze u njoj, te da budu dio onoga što Islamska zajednica i njene ustanove čine, bez obzira na njihova lična mišljenja i politička opredjeljenja. Zvanični stavovi Islamske zajednice su oni koje javno iznose njeni čelnici, ili se objavljuju na zvaničnom sajtu Islamske zajednice, a nikako privatni stavovi ili mišljenja koje iznose pojedinci na društvenim mrežama, za koje Islamska zajednica ne prihvata odgovornost.

Islamska zajednica poziva nadležne državne organe, policiju i tužilaštvo da sve javne istupe pojedinaca, sa bilo koje strane, u kojima se vrijeđaju ljudi, iznose optužbe ili prijetnje na njihov račun, koje mogu ugroziti bezbjednost određenih pojedinaca i njihovih članova porodica, na vrijeme procesuiraju i adekvatno sancionušu, kako bi se izbjegle teške posljedice i uzimanje pravde u svoje ruke od strane onih koji se osjećaju ugroženim.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
9 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Onaj koji misli
Onaj koji misli
23 dana ranije

To je rezultat Spp I Usame, Dudica koju su javno izricali presude Izdajnika ko pokusa da srusi vlast u srbiji. To je bio poziv na lilc jer su prozcani Izdjanicima, retkorika kojim se sluzi Usme I Dudic su huskacke I zlonamerne u ocuvanju vlasti I licnih Interesa,IZ na celu da Dudicem se I te kako bavi Politiko dajuci Fetve svima koji pokusaju da sruse vlast.Zato je ovo samo frasa Dudica I njegove svite na celu Sa Usame,…. Jadan je Sandzak goru kaznu nije mogao da ima od klana Zukorlica, ljaica I Dudica, tone Sandzka I materujalno I duhovno, dok srbi s pravom alpaudiraju I smataraju nas primitivcima… Jer stanje u sandzaku je jadno

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Onaj koji misli
23 dana ranije

Pravo u metu, svaka čast.

sara
sara
23 dana ranije

Je li se to Dudiceva IZ ponovo cepa na dva ogranka, znaci dobijamo jos jednu paraislamsku versku zajednicu.
Nemaju hodze mira, osilili se u sejtansko kolo su usli, dno dna.
Eto nove borbe u zauzimanje dzamija i dzemata. Nije dzaba receno, covek kada nema sa kim da se svadja, onda sam sebi oci vadi.

Zadnja izmjena 23 dana ranije od sara
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  sara
23 dana ranije

Ova zajednica je paravjerska od kad je na njeno čelo došao Muamer Zukorlić, a nastavio Dudić, a pametni su ih napustili 2007 godine.

sara
sara
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
22 dana ranije

Za to sto kazes, dokaza ima sve vise, stvarno je tako

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  sara
22 dana ranije

Ko je bar malo pratio dešavanja od 90-ih, pa dalje od 2000-tih, 2007, 2012-e od kad je Vučić došao na vlast, ova tzv. islamska zajednica je sve manje bivala to što joj ime kaže, a sve više interesna zajednica i paravjerska tvorevina, koja se bavila i bavi svim i svačim, a najmanje onim što treba-vjerom. To što imaju tzv. institucije, to ne znači da su vjerska zajednica, jer su sve te institucije bile podređene jednom čovjeku i njegovom užem krugu ljudi koji su se zajedno sa njim debelo okoristili. Sve što nije viđeno u islamskoj zajednici do dolaska Muamera na njenom čelu, videli smo, šerijatska vjenčanja kao pokriće za švalerisanje ( Muamer Z. i Belkisa C., sad i njegov sin Usame), a ja znam još nekih primjera za to, poznajem hadžiju koji se vjenčao tajno šerijatski sa nekom ženom, sa kojom ne živi zajedno, samo ode kod nje “po potrebi” jer kažu to nije blud, kad si vjenčan šerijatski, a to što je tajno od porodice, i što ne žive zajedno u bračnoj zajednici, to nema veze. Setimo se ko nam je doveo i nakačio na vrat “vehabije”, pa ih žrtvovao radi svog opstanka, a govorio je za njih da jedino vehabije sprovode pravi islam, itd. itd.

Bego
Bego
23 dana ranije

IZ sve udbas do udbasa sa kim si takvsi svi znamo da su kobre bile obezbedjenje Zukorlicu cega se plasite ako radite posteno a ako ste oharamili ukrali ili prevarili za to ste sami krivi. Kakv je vozni park Iz od imamske plate jeli.

Denis
Denis
23 dana ranije

Podrška Muratoviću

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Denis
21 dana ranije

Ono što siješ, to i žanješ. Muratoviću je bilo mnogo fino sa Muamerom, bio je glavni pljuvač političkih protivnika, zadužen od strane Zukorlića da što više blati Bošnjačke vođe.

9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker