VANREDNO OBRAĆANJE PUTINA I JEZIVA PRIJETNJA – “Ovo je kraj ere zapadne dominacije, evo šta slijedi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruska vojska uništila je planove ukrajinskih vlasti koje su nameravale da krenu u rat, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin navodeći da je vlastima u Kijevu različitim kanalima upućen predlog da povuku vojsku iz Donbasa, ali da oni to nisu hteli.

On je dodao da su “zapadni pokrovitelji Ukrajine podsticali Kijev na krvoproliće, isporučujući oružje i šaljući plaćenike”.

Na savetovanju o merama podrške regionima on je govorio o razlozima za pokretanje specijalne operacije u Ukrajini i naglasio da je Kijev sabotirao rešavanje krize mirnim putem.

– Operacija ide po planu. Taktika Ministarstva odbrane pokazala se kao potpuno opravdana. Čini se sve kako bi se izbegle žrtve među civilima – rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da pojava ruskih snaga na prilazima Kijevu nema nikakve veze sa namerom da se okupira Ukrajina, prenosi Tanjug.

“Kraj ere dominacije Zapada”

Ruski predsednik izjavio je da Zapad „neće uspeti“ u, kako je rekao, pokušaju da ostvari globalnu dominaciju i rasparča Rusiju.

– Ako Zapad misli da će se Rusija povući, on ne razume Rusiju – rekao je on tokom 21. dana brutalnog i krvavog rata Rusije protiv Ukrajine, prenosi “Gardijan”.

Prema Putinovim rečima, od sada će Zapad gubiti svoju „globalnu dominaciju“ i politički i ekonomski.

– Mit o zapadnoj državi blagostanja, o takozvanoj zlatnoj milijardi, se ruši. Štaviše, cela planeta mora da plati cenu za ambicije Zapada i njegove pokušaje da po svaku cenu zadrži svoju nestajuću dominaciju – tvrdi Putin.

Putin je ukazao i da je, kako kaže, pronacistički režim u Ukrajini u bliskoj budućnosti mogao da dobije nuklearno oružje na čijoj meti bi bila Rusija.

– Želim da kažem krajnje otvoreno: iza licemernih razgovora i aktuelnih postupaka takozvanog kolektivnog Zapada stoje neprijateljski geopolitički ciljevi. Njima jednostavno ne treba snažna i suverena Rusija. Oni nam neće oprostiti naš nezavisan kurs ni to što štitimo naše nacionalne interese – rekao je Putin.

Putin je takođe tvrdio da je držanje Rusije pod kontrolom dugoročna politika Zapada i da su njegove ekonomske sankcije Rusiji „kratkovide“, preneo je Rojters. On je takođe rekao da je sukob bio samo izgovor za Zapad da uvede sankcije.

– Zapad se čak i ne trudi da sakrije činjenicu da je njegov cilj da ošteti celu rusku ekonomiju, svakog Rusa – ​​rekao je on.

Ruski predsednik je predvideo nestašicu hrane širom sveta jer su zapadne sankcije Rusiji negativno uticale na celokupnu globalnu ekonomiju.

“Pretnja po Rusiju”

Putin je tokom svog govora rekao da želja Ukrajine da napravi nuklearno oružje predstavlja ozbiljnu pretnju po Rusiju.

– Od vlasti u Kijevu stigle su izjave o njihovoj nameri da naprave nuklearno oružje i sredstva za njihovu isporuku. To je bila realna pretnja – rekao je Putin na današnjem sastanku o ekonomiji.

On je dodao da bi u doglednoj budućnosti, uz stranu tehničku pomoć, režim u Kijevu mogao da dođe u posed oružja za masovno uništenje i da bi meta bila Rusija.

– Mreža od nekoliko desetina laboratorija radila je u Ukrajini uz usmeravanje i finansijsku podršku od Pentagona. Provođeni su vojni biološki programi, uključujući eksperimente sa uzorcima virusa korona, antraksa, kolere, afričke svinjske kuge i ostalih smrtonosnih bolesti – rekao je Putin.

On je dodao da ukrajinska strana sada pokušava da izbriše tragove tih tajnih programa, ali da postoji osnova za uverenje da se u neposrednoj blizini Rusije, u Ukrajini, stvaraju komponente biološkog oružja, prenosi Srna.

Putin je rekao da su “Ukrajina i njeni patroni iz SAD i NATO saveza” na teatralan i ciničan način odbacili upozorenja koja je Rusija ponavljala u vezi sa time da takav razvoj događaja predstavlja direktnu pretnju bezbjednosti Rusije.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker