Usame Zukorlić: Moj otac je imao partnerstvo sa samo 2 političara, Đinđićem i predsednikom Vučićem

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas je u centralnom centralnom holu Skupštine Srbije održana komemoracija preminulom potpredsedniku parlamenta Muameru Zukorliću na kojoj su govorili predsednik Srbije Alesandar Vučić, predsednik Skupštine Ivica Dačić i Usame Zukorlić, sin preminulog muftije.

– Poštovani predsedniče Republike Srbije Aleksandre Vučiću, poštovani predsedniče Skupštine Ivice Dačiću, hvala vam na lepom govorima. Pre svega želim da se zahvalim svim delegacijama koje su došle u Pazar na dan dženaze i ukopa našeg oca i vođe.

– Pravda i pomirenje koje je muftija proklamovao je našla mesto u svim srcima naroda Srbije. On nije bio samo porodici uzor i ponos. Većina je muftiju izbliza upoznala kroz delovanje u Skupštini Srbije. On je osvežio koncept Skupštine i podigao moral i etiku narodnog poslanika na visok stepen. Politiku je akademik muftija Zukorlić izgradio na univerzalnim vrednostima tolerancije, mira i progresa, a snagu je crpeo u veri u jednog Boga. Politika i-i umesto politike ili-ili, partneri a ne poltroni. To nam je putokaz kojim ćemo mi, njegovi sledbenici, nastaviti da koračamo.

– Partnersku politiku je uspostavio samo sa dva lidera – pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i aktuelnim predsenikom Aleksandrom Vučićem.

Bilo mu je drago što je prvi put jedna politička partija iz Sandžaka potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom partijom po kojoj su definisani srateški projekti za razvoj Sandžaka. Ceo njegov život je vakuf, zadužbina.

Život je posvetio služeći islamsku zajednicu i njegova želja je bila vraćanje jedinstva islamskoj zajednici, onakvog jedinstva na kakvo ima pravo i srpska pravoslavna crkva koja je ugrožena od strane neodgovornih politika 2007. godine. Sav narod Sandžaka sad želi da ispuni muftijinu želju, pa nam i Vi gospodine predsedniče pomozite.

– Bio je pravedan ali uvek sa ispruženom rukom mira. Poštovani predsedniče, obećali ste mu da ćete poštovati Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu, i to ste mnogo puta dokazali.

(Kurir.rs/Informer)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

8 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
1 godina ranije

Kaze…Zukorlic Muamer je htio jedinstveni Islamsku zajednicu,pa nam vi VUCIC ALEKSANDRE POMOZITE U TOME. Suphanallah. Umjesto da traze pomoc od Allaha dz.s. oni jadnici pogledajte od koga traze pomoc i ponizavaju sve muslimane i sve Bosnjake ovih prostora. Da nam Vucic Aleksandar OBJEDINUJE ISLAMSKU ZAJEDNICU KOJU JE ZUKORLIC RASTURIO…Stakverula,dokle su i gde su ovi ljudi zalutali sa Muamerom Zukorlicem,pogledajte. Traze pomoco od onog sto je hteo 100 za jednog,umjesto od Allaha dz.s….stakverula.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Sam

IZa se ne tice niti Vlasti u Beogradu, niti bilo koje politicke stranke, ona pripada samo nama obicnim ljudima, vernicima.
Ona je nasa!!!
Mnogo bi bilo dobro da to verski autoriteti konacno shvate i da se ograde od bilo kakve politizacije iste.
IZa sa svojim obrazovnim institucijama pripada samo narodu i tu se molba I dova upucuje samo Gospodaru svetova, svemogucem Allahu.

Dardan
Dardan
1 godina ranije

Naslednik porodične stranke : ” Partnersku politiku je uspostavio samo sa dva lidera – pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i aktuelnim predsenikom Aleksandrom Vučićem. “.
Hahahaha, Jaooo bedo i jadoo.
On je bio slugavnik Vučića, i največi uspehi su pokupljenje pobačene kostove kao nagradu za završene zadatke.
Ali, ne treba osuđivati tzv Muftiju, jer za ovu sluganje je spremno pola sandžaka.
Kako to znam???! Pa dovoljno je videti toliko nedostojanstvo, licemjero, laži i neiskrenosti, a da ne govorimo o kolektivnoj svesti i sklonosti ka potčinjavanju i služenju

Vaz..ovi
Vaz..ovi
1 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Ja stavim plus dardanu, sari, i za sam-a, oni upišu plus i dodaju i minus…prevare,prevare na svakom koraku…nikog se oni ne boje dok ih zadnji trenutak ne ugrabi i počne da ih lomi.

sara
sara
1 godina ranije
Odgovor za  Vaz..ovi

Pa oni nam upisuju i plus i minus, jer su ocigledno u dilemi. Na kraju i to je ipak znak da razmisljaju.

Dardan
Dardan
1 godina ranije
Odgovor za  Dardan

Po tebi i sličnih tebi “Šiptari” su najveći neprijatelji. Slažem se stobom da su Šiptari ( koliko Vulin voli ovaj naziv ) najveći neprijatelji velikog srpskog fašizma, srpskim zločincima, srpskog hegemonizma, Vučiću, Vulinu, Dačiću, Šešelju, Ratko Mladiću, njihovim duhovnim i mentalnim robovima, slugevima, čak i Emir Kusturici, oh pardon Nemanji Kusturici Galiješeviću, Bazdulji, Demo Beriši svim prodanim dušovima i drugih jadnika.
Između vas i Šiptara, tu je ceo kosmos izmedju to je nešto nedostižno i za tebe i jadnicima kojim i ti pripadaš.

NUR-BEC2
NUR-BEC2
1 godina ranije

Znaci,jasan je njegov pravac u buducnosti,a to je uvlacenje vucku.Nista cudno,imao je dobrog ucitelja

Musa
Musa
1 godina ranije

Zapamtite ovaj dečko će da bude veliki vodja ovog naroda uz ekipu našeg rahmetli akademika

8
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker