USAME: Znali smo za muftijine zdravstvene probleme, nije Elma bila jedina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obdukcija je pokazala da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru. Zašto je postojala sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da li su stigli i obdukcioni nalazi iz Sarajeva i Hamburga? Na ova pitanja danas je u “Uranku” na televiziji K1 odgovorio Usame Zukorlić, sin osnivača Stranke pravde i pomirenja.

“Podnio sam krivičnu prijavu, jer smo na osnovu testiranog uzorka u dve laboratorije koje još uvijek nisam otkrio dok ne dobijem dozvolu advokata, dobili izvještaj da testirani uzorak sadrži teške metale i da postoji vjerovatnoća da je moj otac umro od posljedica trovanja”, kazao je Usame Zukorić u “Uranku”.

“Uzorak posmrtnih ostataka uzet je prije ukopa, na dan dženaze, odnosno sahrane. Detalje nisam otkrio, sačekaćemo da dođu izveštaji još dve instance koje su učestvovale u ekshumaciji i obdukciji, i na konferenciji za štampu ćemo izneti sve detalje”, istakao je Usame i dodao da bi porodica volela da svi izveštaji koje čekaju pokažu isto – da je Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću.

– Dobili smo izvještaj koji je stigao iz Niša i voleo bih da to bude konačni zaključak, da je umro prirodnom smrću. Tako bismo se oslobodili velikog tereta koji imamo sve ovo vrijeme. Formirana je Međunarodna ekspertiza, a za sada imamo rezultate samo jedne instance. Nemam nikakvu sumnju, samo čekamo sve rezultate. Ne bih voleo da se izveštaji razlikuju, jer bi se onda u nekoj trećoj državi radilo superveštačenje. Čekamo da Sarajevo i Hamburg to potvrde i da tu stavimo tačku. Nije u pitanju nepovjerenje prema instutucijama iz Srbije već želimo da se ceo proces uradi na najkvalitetniji način. Zašto ne bi sačekali sve rezultate, zašto bismo žurili? Nema potrebe za ishitrenošću”.

Porodica znala za zdravstvene probleme

Usame Zukorlić kazao je danas na televiziji K1 da je porodica znala da je Muamer Zukorlić imao zdravstvene probleme.

“Uprkos tome, to za nas nije bio dovoljan razlog da prihvatimo da je umro naš velikan i lider, a da ništa nije urađeno u trenutku kad je umro, nije ustanovljen ni uzrok smrti. Sve je bilo urađeno brzo i nesmotreno. Znali smo da ima srčane probleme ali ni rahmetli muftija nije to smatrao ozbiljnim problemom.

Vi njega znate, on je bio sportski tip, vitalan, po njemu se nije poznavalo da ima bilo kakvu bolest. Hronična bolest srca ostavlja posljedice i na fizički izgled i na funkcionalnost. Teško nam je bilo da prihvatimo njegovu smrt bez da znamo sa sigurnošću šta je bio uzrok. On nije imao srčani udar niti mu je pukla aorta kako su prvobitno ljekari iz Novog Pazara kazali. Ono što nam je gospođa Elma naknadno kazala, a to nisam znao, je da je imao proširenu aortu, ali obudkcija je dokazala da nije došlo do pucanja aorte već je smrt nastupila zbog zastoja srca”.

Sin Muamera Zukorlića ovog jutra je u “Uranku” naglasio da on lično nije bio u prilici da odmah traži obdukciju tijela svog oca, jer je bio u inostranstvu.

“Došao sam nekoliko sati prije obreda za pripremu dženaze. On je ukupan u roku od 24 sata, to je bio vrlo kratak period. Sve što sam mogao da uradim je da uzmem određene uzorke i da ih pošaljem na testiranje. Želja i cilj su mi da budemo odgovorni i da znamo sa sigurnošću da je umro prirodnom smrću i da niko ne može da pravi špekulacije povodom njegove smrti.

Svi članovi porodice su se saglasili da treba da se sprovedu ekshumacija i obdukcija, uključujući i gospođu Elmu. Nemam sumnje, samo želim da kao porodica budemo odgovorni”, naglasio je danas na televiziji K1 Usame Zukorlić.

Izvor: Srbija Danas

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
13 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Gaga
Gaga
3 mjeseci ranije

Ova upao u zivo blato pa svakom svojom izjavom sve vise tone. U lazima kratke noge…

sara
sara
3 mjeseci ranije

Opet je izgubio partiju pokera, pa se vadi.
U prvom tekstu nije znao, a u drugom tekstu znao je za bolest svoga baba, i to sve u istom intervju.
Ne moze to svako, to se mora priznati.

Ellai
Ellai
Odgovor za  sara
3 mjeseci ranije

Ma znas kad neko pati od komplesa nize vrednosti, jos imaju oni kad sva ova iujdurma öko bolosti prodje, kao sto je prosla ujdutma öko trovanja. Spp vlada u Sjenici, verovatno I u tutinu I posto nisu u stanju nista za narod da urade I stanje poprace oni ovako deznformacijama zabaljvaju svoju publiku, vina I igra…

Emir
Emir
Odgovor za  Ellai
3 mjeseci ranije

Vazno je da vladaju…a uskoro i y NP,…a Sojici u arhivu idu ili u sahte…srecno vam bilo…dzaba vam blejanhe po portalima….hahahaa

Bego
Bego
3 mjeseci ranije

Ovaj zukorlic junior dobar za zadrugu

Haso
Haso
3 mjeseci ranije

I nasi roditelji su Velikani,Lideri Sve na svijetu.Daj vise ne haluciniraj takoti Alaha

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
3 mjeseci ranije

Ako si znao da je Muamer bolestan od 2007 godine, zašto si lagao svo vreme da je otrovan, a znao si da će kad tad izaći istina na videlo? Zar nisi mogao odmah to reći, da ne dovodiš njegove pristalice u zabludu, da stvarno pomisle da jeMuamer šehid, i sad su svi “pokljunili” što kaže narod, svakog dana saznajemo po nešto novo o Muameru, i vidimo da nije u ni u kom,slučaju bio savršen kao što ste hteli da ga predstavite, pa čgak i da je šehid.

Emir
Emir
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
3 mjeseci ranije

Ej ti.potomak svetog save…ovaj momak je institucija za vas…Ella,Sarka…Hasko…Sulejman…sve isti botovi bleju…samo nesto vam Bega nema….ili je sad Hasko…koji sljam od botova

Hasko
Hasko
Odgovor za  Emir
3 mjeseci ranije

Zbog čega vređanje? Ako ovog tipa podržavaš,odmah kod hodže ili dobrog psihijatra.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Emir
3 mjeseci ranije

Vi Vučićevi sluge za razbijanje islamske zajednice i Bośnjaka, kada nemate argumenata, a nemate ih nikako, da odbranite ponašanje i poltronstvo vaših vođa, pribegavate uvredama i blaćenju neistomišljenika i onih koji se kritički odnose na sve anomalije tog “sistema” vrijednosti koji je uspostavio Muamer Zukorlić, a u kome je sve dozvoljeno da bi se došlo do cilja-vlasti, a dozvoljeno je pljuvanje, blaćenje, laganje, cinkanje, pljačkanje, lopovluk, bahaćenje, bogaćenje na muci bauštelaca npr., a sve je to suprotno od onoga što islam i KUR’AN propisuju.

Hasko
Hasko
3 mjeseci ranije

Pojedeš govno Elmi,kad si znao zašto si dizao frku i otkopavao ga,ti si đubre odvratno.

Milena
Milena
3 mjeseci ranije

Dzabe se dizala tenzija i stvarala verska netrpeljivost izmedju nas.Pojedini su pisali ovde kako ga otrovala DB a za to se odgovara samo da znate,svakakve gluposti jos.A zna se da je mufti primio vakcinu , naravno dokazano je da ona u sebi sadrzi teske metale.Umirali su i mnogo mladji od muftije .

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
3 mjeseci ranije

Pogledaj lajkove, osvijesti se.

13
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker