UBIO MASOVNOG UBICU SA CETINJA – PA POBEGAO?! Policija nagovara Kaluđerovića da se preda, nestao posle pucnja u Vuka Borilovića!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću, masovnom ubici sa Cetinja koji je u svom krvavom pohodu ubio 10 svojih sugrađana.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje. Crnogorski “Standard” prenosi da policija pregovara sa Kaluđerovićem o predaji nakon što je posle ispaljenog metka otišao sa lica mesta.

Kako prenose “Vijesti”, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocenu iz kojih oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Vuk Borilović (34) je u razjarenom stanju nakon svađe oko kirije prvo usmrtio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović i njena dva maloletna sina u kući u kojoj su živeli nakon čega je izašao i zapucao po komšiluku, a prvi sledeći kojeg je ubio je porodični prijatelj Martinovića – Mitar Mitrović (37) koji je pokušao da ga obuzda.

Tokom rekonstrukcije celog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Kako navodi crnogorski “Standard”, policiji je trebalo, prema rečima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad i teško ranio jednog od policajaca.Crnogrski portal dalje navodi da se u tom trenutku pojavio Nenad Neno Kaluđerović koji je uspeo da se ubici prišunja sa druge strane gde je bio nepristupačni teren i “da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega”.

Otkriva se i da je ubijeni Mitar Mitrović zapravo venačni kum Nenada Kaluđerovića koji je nakon što je pucao u Borilovića otišao sa mesta zločina i, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi “Standard”, policija trenutno pregovara sa njim da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

Pojedini crnogrski mediji navode da je Mitrović kum i Milošu Martinoviću čija su žena i deca prvo ubijena i koji je upravo na njegov poziv otrčao da pokuša da ih spasi.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usled jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne.

Borilović je inače imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju, jer je kao lovac imao oružni list. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker