TOTALNA BJEŽANIJA / Snimak od 22 sekunde najbolje oslikava rusku katastrofu oko Kharkiva

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ukrajinski kanali objavili su snimak ruskog tenka, na kojem se nalazi nekoliko vojnika, dok juri cestom kako bi pokušao pobjeći pred naletom ukrajinske vojske, ali izgleda da su zakasnili

Na društvenim mrežama večeras se pojavila snimka koja možda ponajbolje oslikava trentno stanje ruskih okupatorskih snaga na ratištu oko Kharkiva gdje Ukrajinci jurišaju već četvrti dan i oslobađaju svoja sela i gradove.

Brutalni juriš Ukrajinaca i bježanija u koju su se dale ruske snage vjerovatno će jednog dana završiti u udžbenicima o ratnoj taktici i ratovanju.

A, kako zapravo izgleda ruske vojska u Ukrajini zadnjih dana ponajbolje oslikava upravo snimka koja je pred vama.

Ukrajinski kanali objavili su snimak ruskog tenka, na kojem se nalazi nekoliko vojnika, dok juri cestom kako bi pokušao pobjeći pred naletom ukrajinske vojske. No, posada i vojska nakracana na kupoli tenka je zakasnila! Ukrajinci su bili već stigli sa strane na koju su Rusi pokušavali pobjeći.

Tri ruska vojnika odmah su “skinuta” s kupole dok je tenk jurio pored ukrajinskih vojnika, a kada s činilo da će posada i ostatak vojnika na kupoli uspjeti da se dočepaju krivine i izmaknu sa nišana Ukrajincima… Snimka ispod Twitter je označio kao potencijalno uznemirujući sadržaj, tako da od korisnika traži da ga sami pokrenu klikom…

Prema izvorima koju su objavili snimak, on je nastao kod Izyuma, grada kojem prijeti potpuno opkoljavanje. Ruski novinar Semyon Pegov, na Twitteru popularan kao WarGonzo objavio je snimku na kojoj govori kako pokušava što je brže moguće napustiti Izyum.

Pogledajte video :

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
4 mjeseci ranije

Hahaha. Glupi i pijani rusi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker