Tekstil iz Novog Pazara preko Drine u BiH – U šverc umešani i policajci

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

GRANIČNA policija MUP Srbije je, uprkos opstrukcijama i u sopstvenim redovima, uspela da, kraj Drine, u malozvorničkom kraju, zapleni tekstil koji je spreman za krijumčarenje preko reke, vredan više od četiri miliona dinara, saznaju „Novosti“.

Reč je o tekstilu koji stiže, uglavnom, iz Novog Pazara i okoline, čija je cena u BiH viša tri do četiri puta. U krijumčarenja su, prema našim pouzdanim informacijama, uključene čitave porodice, a među akterima su, javna je tajna, i pojedini policajci, što je uspešno razotkriveno, pa su i usledili veliki padovi krijumčara, njihovo procesuiranje i sprečanje da hajdukuju na Drini.

– Posebna pažnja posvećena je onima koji su na odgovornim mestima u policiji, za koje se sumnja da su pomagali, zdušno, ovaj, po svim kriterijumima, organizovani kriminal na Drini – kažu naši upućeni sagovornici. – Baš oni iz reda policije, istina retki, ali ne i za potcenjivanje, udarali su na sva zvona i pokušali da diskvalifijuju kolege, koje su, sada, i njima i njihovim saradnicima stali za vrat.

Kriminalno klupko se odmotava, pa se može čuti ko je sve i kad, pod izgovorom da ide da kupi gorivo za privatna kola, u BiH vozio ogromne količine tekstila i zgrtao veliki novac. Sada su u veoma teškoj situaciji. Došlo je do teških obračuna među krijumčarima, jer oni koji plate iznos za garantovano prebacivanje robe, traže nazad i dat novac i onaj za oduzetu robu. (Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker