Tahirovic – Vezan sam i maltretiran 3h, a moja SDP se još nije oglasila

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
Poštovani,

Obraćam Vam se ovim dopisom sa krajnjom ozbiljnošću i molim Vas da činjenice i zahteve, koje navodim, razmotrite i shvatite krajnje ozbiljno.

Na samom početku, moram da priznam da sam prilično zabrinut time što je je prošlo već trinaest dana otkako sam ja, Alen Tahirović, otac tri malodobna dečaka, suprug i sin, direktor škole i uzoran građanin, nosilac izvršne funkcije Sandžačke Demokratske Partije, otet od strane četvorice kriminalaca iz mesta u kome živim, vezan, maltretiran i mučen 3 sata, a da stranka, u kojoj nosim izvršnu funkciju nije ni na kakav način reagovala, niti se oglasila da ovaj kriminalni čin osudi, a kamo li da osujeti počinioce.

U Sandžačku Demokratsku Partiju sam ušao čvrsto verujući u ideju da zaista možemo da napravimo bolje društvo u kome živimo, da možemo hrabro da stanemo i borimo se protiv kriminala, protiv korupcije, da ne pristajemo da budemo taoci moćnika koji sebe smatraju gospodarima života i smrti.

Verujem u građansku državu; verujem da ovaj grad, ovo mesto i čitavo ovo podneblje može da bude mesto za život svih nas – mesto gde možemo pošteno i časno da radimo i da vaspitavamo svoju decu da budu uzorni, pošteni, časni, da budu ljudi koji vole ovo mesto i uvažavaju ljude sa kojima žive.

Ja verujem da dobro znate šta se dešavalo te večeri.

Verujem da su vam dobro poznate činjenice, okolnosti i na koji način su se odvijali svi ti nemili događaji. Smatram da nema potrebe da se osvrćem na sve te mučne trenutke jer je daleko važniji kontekst u kome se sve to odvijalo; daleko su važnije poruke koje su nama svima poslate sa tog mesta, jer to nisu bili samo udarci pesnicama u meso jednog čoveka koji pošteno živi od svog rada u ovom gradu; to su bili udarci u čast, u poštenje svakog građanina koji ovde živi.

I sada, kada svi već dobro znaju da ta kriminalna grupa, koja je javnosti od ranije poznata po brojnim ilegalnim radnjama, pod svojom kontrolom drži četiri odbornika u Skupštini Sjenice, nameće se pitanje – Da li smo spremni da žrtvujemo svoju slobodu, svoju čast, svoj obraz, svoju borbu iz straha šta ovi moćnici mogu da urade?
Da li smo mi zaista slobodni građani ili taoci politika koje sprovode lokalni kriminalci; taoci koji svoje mizerne živote žive u iluziji da smo bolji, drugačiji i da naša borba vredi i pravi bitnu promenu u našem društvenom životu?

Ja verujem da zajedno možemo da se suprostavimo svakom organizovanom i neorganizovanom obliku kriminala i da možemo da pružimo nadu ovom narodu gradeći bolje!

Verujući u sve to, pozivam sve vas da čvrsto stanemo i suprostavimo se kriminalacima koji imaju moć samo zato što smo mi to dopustili nesuprostavljanjem.

Pozivam vas da stanemo jedni uz druge, da budemo bolji i snažniji i da primerom pokažemo da se možemo izboriti sa ovim, kao i sa svakim drugim zlom.

Pozivam vas da budete hrabri, odvažni i da ne pristajete na život u kome ćete biti taoci.

Pozivam vas da se kao stranka javno oglasite povodom događaja koji su prethodili i ogradite od dela koja su počinjena, jer sve dok ne osudimo kriminal, mi smo deo tog kriminala.

Na kraju, u ime svoje porodice i u svoje lično ime, zahvaljujem se svima koji su mi dalii glas, koji su javno pričali o slučaju onda kada su svi uplašeno ćutali, ignorisali problem ili čak pokušavali da zataškaju sve, a time nastojali da mi oduzmu glas, pokazujući tako svoje saučešništvo u kriminalu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzak
Sandzak
2 godina ranije

“Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju.”

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.